القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل روستو اللحمة الباردة بالصور والخطوات من منوس ننوس

طريقة عمل رستو اللحمة البادرة بالصور والخطوات من منوس ننوس

طريقة الإعداد والتحضير
نحتاج الى عرف تربيانكو وكمية من فصوص الثوم ولو الفص كبير
ممكن نقسمة بالسكينة بالطول طبعا نغسل العرق كويس


ونبدا نعمل فتحات بالسكينة ونغرس الثوم فيها بهذا الشكل 


وكدة بعد ما خلصت الثوم نجيب خيط ( دبارة ) ونلفه كويس 


ودة شكلة بعد اللف بالخيط 


نعمل فى الخلا ط التتبيلة حوالى 2 بصلة كبيرة وعصير 2 ليمون وملح وفلفل وماء نضربة كويس وبعدين نصفية انا بفضل احطة فى كيس نايلون
ونضع فية العرق ونقفلة كويس ونتركة اقل حاجة ساعتين
علشان يشرب من التتبيلة كويس وممكن نحتفظ بية فى الفريزر كنوع من التجهيز المسبق وعند الحاجة يطلع على السواء على طول 


ودة شكلة 


هنا نجيب صينية كبيرة بطول العرق ونضع فيها معلقة كبيرة زيت او سمنة ونشوح فيها العرق 


الى ان يصبح بهذا الشكل 


نصب التتبيلة عليها ونتركها يستوى 


الى ان يستوى ولو احتاج ماء تانى نزود عادى
ونختبرة بالسكينة ويصبح بهذا الشكل يترك يبرد ونفك الخيط


ويقطع ويقدم بهذا الشكل والصوص اللى معاه ده ممكن يرش علية
او يقدم جانبا حسب الرغبة وهو ده صوص الديمجلاس
ممكن تحتفظو بية فى الفريزر وتستعملوه فى اصناف اخرى
وايضا ممكن يتعمل فى الحفلات واعياد الميلاد فى ساندوتش بيتى بان بهذا الشكل


**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم ) 

طريقة عمل رستو اللحمة البادرة بالصور والخطوات من منوس ننوس

تعليقات