المقادير والمكونات
كيلو دقيق +معلقة ملح +كوب ونصف ماء دافئ حسب الحاجة
طريقة التحضير
نخلط الدقيق مع الملح ثم نضيف الماء بالتدريج ونعجن جيدا الى ان نحصل على عجينة طرية متماسكة لو احتاجنا ماء نضيف ولو احتاجت دقيق نضيف يعنى حسب ما تلم معاكى العجينة
ثم نقسم العجينة الى كرات متوسطة ونضعها على صينية مدهونة زيت وندهنا من الوجة بالزيت ايضا ونغطيها ونتركها ترتاح حوالى ساعة
هنا انا هاعمل الحشو نوعين واحد باللحمة المفرومة المعصجة مع مكعبات البطاطس ونوع اخر بالجبن الدوبل مع الشيدر والموزاريلا اى تشكيلة اجبان
وايضا نحتاج الى زبدة على زيت للدهان
ناخد كرة ونفردها دائرة على رخامة مدهونة ونبدأ نشدها بخفة من جميع الجوانب باليد
حتى تصبح رقيقة بالشكل دة ندهنا كويس ثم نضع كمية من الحشو على طرف واحد من الدائرة
ونثنى من الطرفين ونبدا نلفها رول
بالشكل دة
نحضر صينة الفرن وندهنها ثم نمسك عمود الفطير دة ونلفة حلزونى بهذا الشكل
وهكذا مع جميع الكرات ولما نجى نحط التانية فى الصينية نبدا من اخر طرف الاولى ونكمل لف
ونتركها ترتاح شوية ثم ندخلها الفرن على اعلى درجة وطبعا ندهن الوجة بخليط الزبدة والزيت
وهنا دة شكل الحشو التانى خليط الاجبان
ودة شكلها اول ما طلعت من الفرن ممكن نغطيها شوية علشان تكون طرية جدا
ونقطع كل عمود الى اصابع حسب الرغبة وتقدم بالهنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق