القائمة الرئيسية

الصفحات

أسرار وطريقة عمل عجينة السكر أو الفندان بالصور من مطبخ منوس ننوس



الطريقة دى من اسهل الطرق لعمل عجينة السكر

المقادير والمكونات
كيس من المارشيملو
مقدار من السكر البودرة الناعم جدا جدا
معلقتين كبار ماء واى سمن نباتى لدهان اليد


طريقة التحضير
اولا نسيح المارشيملو مع معلقتين الماء فى الميكرويف لو متوفر او على النار مع تقليبة من حين لاخر


حتى يسيل ويصبح بهذا الشكل طبعا المفروض المارشيملو نجيب الابيض علشان تكون العجينة بيضاء ومن ثم نلونها حسب الرغبة بس الصراحة انا ما لقيت ابيض كلة ابيض مع بينك علشان كدة لونة بينك


نضربة بالمضرب الكهربائى ونبدأ نضيف السكر بالتدريج ونخلط


ولما نحس ان الخليط ابتا يتقل نوقف المضرب ونستعمل اليد ندهنها بالسمن ونبدا نضيف سكر ونخلط الى ان تتكون عجينة متماسكة وناعمة بهذا الشكل


نجمعها كويس بهذا الشكا وهنا لو حابين نلونها نقسمها اجزاء ونلون حسب الرغبة


وتغلف بالنايلون وتحفظ فى التلاجة لحين الاستخدام حتى لا تجف
***منوس ننوس***
(منى عبد المنعم )

تعليقات