القائمة الرئيسية

الصفحات

طاجن لسان عصفور باللحمة المفرومة بالصور من طبخات شيف المدونة منوس


المكونات
دة طاجن لسان عصفور باللحمة المفرومة هنحتاج الى
لسان عصفور الكميات مفتوحة طبعا لسان العصفور
دة نوع من المكرونات ودى صورتة 


وهنحتاج كمان الى لحم مفروم معصج
وطريقته موجودة فى اللينك التالى بالدخول فيه


ولو مش عاوزين بالصلصلة
ممكن نستغنى عن الطماطم فى تعصيج اللحمة حسب الرغبة

وايضا هنحتاج الى عصير طماطم ومكعب مرقة دجاج
ولو متوفر شوربة حسب الرغبة


طريقة العمل والتحضير
اولاً نبدا بتحمير لسان العصفور فى معلقة سمنة 


الى ان ياخد اللون الذهبى الغامق بهذا الشكل


وانا هنا هاعمل خطوة اضافية طبعا فى الغالب بنحط لسان العصفور
فى الطاجن على طول بس انا هنا بعمل الخطوة دى
بعد ما نحمرة نضيف علية عصير طماطم
مع ملح وفلفل ومكعب المرقة

ونتركها تغلى غلوة كدة علشان نضمن انة استوى نصف سوى


نحضر الطاجن ونضع جزء من لسان العصفور 


ثم اللحمة المفرومة 


ثم باقى لسان العصفور ونضيف شوية شوربة كمان
او عصير طماطم ومتخافوش بيقبل عادى 


وندخلة الفرن يكمل سواة حوالى نصف ساعة
بالكتير ودة شكلة بعد السوا نقلبة ونقدمة بالهنا
** منوس ننوس **
( منى عبد المنعم )


تعليقات