هنا انا هاعمل البيتزا بعجينة العشر دقائق الرائعة طبعا ممكن تتعمل باى نوع عجينة انتم بتحبوها بس الصراحة النوع دة رائعة جدا
المقادير على مرحلتين
مقادير المرحلة الاولى
كوب ونصف ماء دافئ
2كوب دقيق
2 معلقة كبيرة خميرة فورية
2 معلقة كبيرة بودرة حليب
1 معلقة سكر
1 معلقة صغيرة ملح
مقادير المرحلة الثانية
3 كوب دقيق
نصف كوب زيت
ملاحظات لنجاح العجينة
الكوب اللى بنعاير بية المقادير يكون نفس الكوب لكل المقادير
يجب نخل الدقيق جيدا مرتين
طريقة العمل
نخلط مقادير المرحلة الاولى جيدا ونتركها تخمر بهذا الشكل
ملاحظين الفقاقيع هنا نبدا نضيف مقادير المرحلة الثانية ونعجن جيدا لمدة 5 دقائق
ونعجن جيدا الى اننحصل على عجينة طرية متماسكة بيضاء بهذا الشكل
هنا انا بحب اقسم العجينة الى كرات على حسب الكمية اللى هاعملها واسيبها تخمر كويس وطبعا نغطيها
وهنا دة شكلها بعد ما خمرت
ملاحظين فرق الحجم رائعة فعلا ناخذ كرة ونفردها على دقيق الى دائرة بحجم صينية البيتزا
ثم ندهن الصينية زين ونضع فيها العجينة ومن الاطراف نضغط عليها بالاصبع لتاخد شكل جمالى بهذا الشكل
هنا لتحضير فاهيتا الجمبرى نحتاج الى جمبرى مقشر ومغسول نضعة على النار مع بصلة مقطعى صغير وفلفل اخضر وحبة واحدة طماطم مقطعة وفصين ثوم وشطة وملح وكمون ومعلقة كاتشب كبيرة مع معلقة زيت ونقلبهم كويس
ثم نضيف نصف كوب عصير طماطم ونتركهم يتسبكوا شوية بهذا الشكل
ثم نضع المقدار المناسب على البيتزا بهذا الشكل
مع زيتون شرائح وجبنة موزاريلا
وندخلها فرن حار حوالى عشر دقائق الى ان تصبح بهذا الشكل
وتقطع مثلثات وتقدم بالهنا روعة لعشاق الجمبرى
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق