المكونات والمقادير
نحتاج الى حوالى نصف كيلو او اقل شوية من الكنافة
تمر منزوع النوى أو البذر ومفروم
2معلقة سكر بودرة
5ملاعق كبيرة سمن ساخن
وطبعا شربات (شيرة)
وطريقة عمله من الرابط التالى
طريقة العمل
هنا انا جبت الكنافة وفرفرتها يعنى فكتها من بعضها وبعدين نحط عليها معلقتين السكر البودرة
وبرده نخلط السكر مع الكنافة بأطراف اليد
ونسخن السمنة كويس ونصبها على الكنافة ونخلى بالنا لانها هاتكون سخنة نقلب الاول بمعلقة خشب وبعدين شوية شوية باطراف اليد ودة شكلها بعد ما خلطناها بالسمنة طبعا هنلاحظ انها هاتهبط شوية عادى
نحضر صينية قصيرة الحافة زى صينية البيتزا ونفرد نصف كمية الكنافة ونكبسها باليد كويس
دة شكل العجوة اللى هاحشى بيها دى منزوعة النوى ومفرومة ولو مش متوفرة ممكن التمر الطرى او العجوة
ناخد جزء جزء ونفردة بين طبقتين من كيس النايلون وناخدها ونحطها على الكنافة وهكذا الى ان تنتهى الصينية
ودة شكلها وممكن تفردوها على شكل دائرة مرة واحدة مش لاعلى دفعات كدة او كدة عادى بس اهم حاجة على ايدك او كيس علشان ما ينفعش على الكنافة مباشرة
ثم نضع الكمية المتبقية من الكنافة ونكبسها كويس وندخلها الفرن
ودة شكلها اول ما تخرج من الفرن ونسقيها مباشرة الشربات ممكن يكون دافئ او بارد عادى
تقطع حسب الرغبة انا بحب اقطعها صغير بالشكل دة لانها تقيلة شوية بس خطيرة وبالهنا
تعليقات
إرسال تعليق