القائمة الرئيسية

الصفحات

كنافة بالعجوة أو التمر بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم



المكونات والمقادير

نحتاج الى حوالى نصف كيلو او اقل شوية من الكنافة
تمر منزوع النوى أو البذر ومفروم
2معلقة سكر بودرة
5ملاعق كبيرة سمن ساخن
وطبعا شربات (شيرة)

وطريقة عمله من الرابط التالى

طريقة العمل
هنا انا جبت الكنافة وفرفرتها يعنى فكتها من بعضها وبعدين نحط عليها معلقتين السكر البودرة

كنافة بالعجوة أو التمر بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

وبرده نخلط السكر مع الكنافة بأطراف اليد

كنافة بالعجوة أو التمر بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

ونسخن السمنة كويس ونصبها على الكنافة ونخلى بالنا لانها هاتكون سخنة نقلب الاول بمعلقة خشب وبعدين شوية شوية باطراف اليد ودة شكلها بعد ما خلطناها بالسمنة طبعا هنلاحظ انها هاتهبط شوية عادى

كنافة بالعجوة أو التمر بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

نحضر صينية قصيرة الحافة زى صينية البيتزا ونفرد نصف كمية الكنافة ونكبسها باليد كويس

كنافة بالعجوة أو التمر بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

دة شكل العجوة اللى هاحشى بيها دى منزوعة النوى ومفرومة ولو مش متوفرة ممكن التمر الطرى او العجوة

كنافة بالعجوة أو التمر بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

ناخد جزء جزء ونفردة بين طبقتين من كيس النايلون وناخدها ونحطها على الكنافة وهكذا الى ان تنتهى الصينية

كنافة بالعجوة أو التمر بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

ودة شكلها وممكن تفردوها على شكل دائرة مرة واحدة مش لاعلى دفعات كدة او كدة عادى بس اهم حاجة على ايدك او كيس علشان ما ينفعش على الكنافة مباشرة

كنافة بالعجوة أو التمر بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

ثم نضع الكمية المتبقية من الكنافة ونكبسها كويس وندخلها الفرن

كنافة بالعجوة أو التمر بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

ودة شكلها اول ما تخرج من الفرن ونسقيها مباشرة الشربات ممكن يكون دافئ او بارد عادى

كنافة بالعجوة أو التمر بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

تقطع حسب الرغبة انا بحب اقطعها صغير بالشكل دة لانها تقيلة شوية بس خطيرة وبالهنا

كنافة بالعجوة أو التمر بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

تعليقات