دى تورتة اسفنجية كنت عملتها مخصوص فى يوم ميلاد زوجى الحبيب بما انة طبيب فقلت اعملها علشانة يال اللى يحب يعرف التفاصيل يتابع الصور والخطوات
مقادير ومكونات الكيك الاسفنجى
كوب ونصف سكر ناعم جدا بودرة +كوب ونصف بيض العدد مش مشكلة المهم الكمية +معلقة كبيرة ماء مغلى +عصير نصف ليمونة +فانيليا +كوب ونصف دقيق منخول كذا مرة +معلقة كبيرة باكينج بودر
طريقة العمل والتحضير
اولا نضع البيض ويكون فى حرارة المطبخ يعنى برة الثلاجة مع السكر والليمون والفانيليا ونخفق خمس دقايق كدة ثم نضيف معلقة الماء المغلى ونستمر فى الخفق حوالى ربع ساعة
هنا ملاحظين كمية البيض مع السكر قليلة فى قاع الاناء
هنا بقة دة شكلة بعد انتهاء الخفق لونة فاتح والكمية زادت كتير وتحسى انة تقل ولو رفعنا المضرب لفوق ينزل خيط يترك اثر على سطح الخليط كدة يكون تمام
هنا ننخل الدقيق والبودر مرتين او 3 علشان ندخل كمية هواء كتير ونبدا باضافتة ونقلب بخفة بالاسباتيولا من تحت لفوق بدون مضرب علشان نحتفظ بالهواء وخلى بالكم نضيف الدقيق على مرتين او 3 مش مرة واحدة
نصب الخليط فى صينية مستطيلة مبطنة بورق زبدة او زبدة ودقيق وندخلها فرن حار مشغل مسبقا ربع ساعة والنار عالية ثم نخفض الحرارة شوية وتترك ربع ساعة كمان وما نفتحش الفرن خالص طول الوقت الا بعد النصف ساعة
ودة شكلها بعد ما استوت حلوة جدا وخفيفة جدا جدا
وطبعا هانسيبها تبرد كويس وممكن تتعمل قبلها بيوم انا بصراحة عملتها بلليل وزينتها تانى يوم هنا بعد ما قلبتها من الصينية كيكة اسفنجية تمام
مقادير ومكونات التغطية
دى عجينة شيكولاتة انا بحب استخدمها وليست فوندان طبعا ممكن تستعملوا الفوندان بس انا عن نفسى مش بحب طعمة مسكر جدا جدا
مقادير عجينة الشيكولاتة
600 جرام شيكولاتة خام بيضاء +ربع كوب ماء صغير +
160 جرام عسل جلوكوز وللاسف ملوش بديل هوة اللى بيخلى العجينة تتماسك +2معلقة كبيرة سكر ناعم بودرة
كيفية الإعداد والتحضير
ندفى الماء وندوب فية السكر والجلوكوز فى اناء
وفى اناء اخر نسيح الشيكولاتة الخام بالشكل دة
نقلب خليط الماء والعسل والسكر على الشيكولاتة ونقلبة كويس جدا جدا بتكون بالشكل دة
هنا بقى انا قسمت عجينة الشيكولاتة الى الالوان اللى انا حا احتاجها عملت الابيض سادة وعملت الموف الفاتح والغامق وعلشان احصل على الاسود خلطت اللون الازرق والاحمر والاصفر بكدة بقة اسود واخدت من الاسود دة حتة صغيرة وزودتها على جزء ابيض ادتنى رصاصى
طبعا انا باخد من الاساسى الابيض والون براحتى واصبة على نايلون التغليف واحطة فى التلاجة من بلليل للصبح لازم مش اقل من عشر ساعات علشان يجمد ويسهل فردة
هنا دة كريم شانتى ابيض ومربى مشمش واى سائل زى مثلا سفن او شراب الكمبوت علشان نسقى بية الكيك بسيط جدا
هنا انا قطعت طرفين صغيرين من الجانبين فقط علشان اللياقة بتاعت القميص
ونقسم الكيكة من المنتصف الى 2 بالشكل دة
ونسقى الكيك بسيط بالمعلقة ونضع حوالى نصف الكريمة ونفردها كويس
ثم المربى ودة اختيارى ممكن مكسرات وممكن قطع من الكمبوت
ثم نضع الطبقة التانية من الكيك ثم باقى الكريمة ونسيب شوية صغيرين للياقة ونغلف بيها التورتة كويس من جميع الجوانب
بالشكل دة
هنا بقة ممكن نفرد الاول العجينة البيضاء ونغلف بيها التورتة ثم نكمل عادى او زى ما انا عملت لزقت اللياقة الاول وانا طبعا عملتها من شريحتين الكيك اللى قصناهم من الطرف بالشكل دة
ثم نغلف اللياقة كمان بالكريمة بالشكل دة
هنا انا هبدأ فى استعمال عجينة الشيكولاتة دة اللون الموف الفاتح هاعملة للياقة القيص بنفرد العجينة على نشا علشان ماتلزقش ونفرد بالنشابة ونقطع بسكينة البيتزا ونغلف اللياقة
وهنا انا كنت بعمل اطراف البالطو وهكذا والكرافت عملتها بالموف الغامق اما السماعة باليد تاخدى جزء من اللون الاسود ونعملها حبل ونلصقها بمربى او ماء وهكذا اما الاسم انا كتبتة بشيكولاتة سايحة
ولما نخلص نلمعها بجيلاتين شفاف بالشكل دة يارب اكون وضحت وتكون عجبتكم وبالهنا طبعا ممكن تغيروا فى الوان القيص والكرافت وبألف هنا تحياتى
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق