هنا هانبدأ الاول نعمل التغطية للكيك لازم تتعمل قبلها بيوم
وتترك فى التلاجة ليلة كاملة مغلفة بالنايلون
والتغطية دى عبارة عن معجون شيكولاتة
مقادير معجون الشيكولاتة
600 جرام شيكولاتة خام بيضاء اكتر من النصف كيلو بشوية
ربع كوب صغير ماء حوالى 50 جرام
2معلقة كبيرة سكر بودرة حوالى 70 جرام
160 جرام عسل جلوكوز
طريقة العمل
الاول نذوب السكر مع الماء ثم نضيف لة عسل الجلوكوز يصبح بهذا الشكل
وهنا انا سيحت الشيكولاتة فى الميكرويف يبقى هنا
عندنا اناء فية خليط الجلوكوز والسكر والماء واناء اخر فية الشيكولاتة المذابة
نسكبهم على بعض ونقلب كويس جدا حتى يختلطوا كويس جدا بهذا الشكل
وهنلاحظ ان الشيكولاتة بتسيب الاناء خالص
هنا دى الالوان اللى هالون بيها معجون الشيكولاتة طبعا اسبونج بوب فية الوان كتير
انا بالنظر كدة قدرت الكميات وقسمتها شوية شوية حسب الحاجة وضيفت الالوان
مثلا هنا لونت جزء بالازرق علشان العيون بحط فى كوب صغير شوية
من كمية المعجون واضيف نقاط من اللون واخلط كويس
واصبة على نايلون التغليف وألفة كويس وهكذا مع باقى الالوان
هنا زى ما انتم شايفين تركت لون ابيض ولونت شوية اصفر واحمر وازرق
اما الاخضر حطيت ازرق مع اصفر اعطانى اخضر واللون البنفسجى الغامق
دة عملتى باللون الاحمر مع الازرق
وكمان عملت نصف مقدار تانى من معجون الشيكولاتة بس بالشيكولاتة البنى
وتركتهم فى التلاجة من بليل للصبح علشان تتماسك واعرف اشكلها كويس
هنا بقة نيجى لمقادير الكيك نفسة
2 كوب بيض مع عصير ليمونة وفانيليا
2كوب سكر بودرة ناعم جدا
1كوب دقيق منخول كويس 1 كوب بودرة كاكاو منخول برده
مع معلقة كبيرة باكينج بودر وذرة ملح ومعلقة كبيرة ماء مغلى
طريقة العمل
الاول نخفق البيض مع السكر والليمون والفانيليا والماء
نستمر فى الخفق الى ان يتضاعف الحجم ويبيض لونة ويملأ الطبق
نكون نخلنا الدقيق مع الكاكاو والبودر نبدا نضيفة بخفة ونقلب بالاسباتيولا
من تحت لفوق علشان نحافظ على كمية الهواء
ودة شكل الخليط بعد الانتهاء من اضافة المواد الجافة
هنا انا بطنت صينية كبيرة مستطيلة مقاس 30 بورق زبدة ودهنتها زبدة
ورشيتها بالكاكاو مع الدقيق ودة افضل طالما بنعمل الكيك شيكولاتة
نصب الخليط فى الصينية وندخلها الفرن حوالى ساعة الاربع على الرف الاوسط
ودة شكلها بعد ما استوت
هنا انا طبعا بنسيب الكيك تبرد خالص وللامانة انا عملت الكيك بليل
وزينتة الصبح نقسم الكيك نصفين الى شريحتين
وانا سقيته سفن بيكون حلو جدا
عملت كريم شانتى ابيض ونضع طبقة حلوة سميكة فى النصف
ثم نضع الشريحة التانية ونغلفها كلها من برة بالكريمة برضة
انا هنا بدات افرد معجون الشيكولاتة ملاحظة مهمة جدا معجون الشيكولاتة دة
حساس جدا وممكن يلزق منك فا الافضل انة يتفرد على نشا كتير كويس جدا
وتبقى تنظفية بفرشاة بعد ما تحطية على الكيك ترشى نشا وتفردى بالنشابة
الحجم المطلوب طبعا انا رسمت اسبونج بوب على ورقة زبدة
وحطيتة جنبى علشان اتخيل الشكل الاول فردت الاصفر على حوالى ثلثين الكيك
بالشكل دة وطبعا نفردة كبير علشان يغطى الجوانب
ولو فى زيادة نشيلها بالسكين البيتزا
وبعدين فردت الابيض وعملتة زجزاج من طرف بالشكل دة
وبعدين عملت البنى اللى تحت خالص
وبدأت اخد قطع من العجين واعمل العين والحواجب
وكدة يعنى وبعدين الفم والاسنان والكرافت والقطع الصغيرة دى
نلزقها بماء بسيط او مربى يا دوب نقطة بسيطة
وفى الاخر انا عملت بأصبعى علامات كدة علشان تاخد شكل السبونج وبالهنا
وعلى الرابط التالى الفيديو الخاص بى فى مسابقة شيف كيك
منوس ننوس - منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق