القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل أسهل بلح الشام بالصور والخطوات للشيف منوس ننوس


المقادير
كوب ماء +ربع كوب زبدة او ربع كوب زيت حسب الرغبة +نصف معلقة صغيرة ملح +معلقة صغيرة سكر +2كوب دقيق +من 4 الى 5 بيضات حسب ما تحتاج وطبعا فانيليا وعصير ليمون +معلقتين كبار جوز هند مبشور 

الطريقة
نضع الزبدة والماء والسكر والملح على النار


الى ان يبدا بالغيان مباشرة نضيف الدقيق


مرة واحدة ونقلب الى ان يترك الاناء نتركة يبرد خالص نضع العجينة فى محضرة الطعام ودة احسن بكتير ونبدا نضيف بيضة بيضة مع الفانيليا والليمون ونخلط الى ان تختفى البيضة نضيف الاخرى وهكذا ممكن تاخد ال5 بيضات وممكن اربعة ويجب التوقف عن اضافة البيض لما العجينة تصبح لينة ولما نرفعها تعمل شكل المنقار


هنا انا حطيت العجينة فى كيس حلوانى وتختارى حجم القمع حسب الرغبة انا هنا استعملت الوسط 
نبدا بالضغط لتنزيل الاصابع فى الزيت ونقطعها بالاصبع 


ودة شكلة وهوة على النار طبعا نقلبة حتى نحصل على لون ذهبى 



نكون مجهزين شربات (شيرة )ونحطة فيها مباشرة ونصفية


ويقدم بالهنا

تعليقات