هنا دة شكل البرغل اللى هاستعملة فى الكبيبة بيكون كدة شكلة ننقعة من الليل الى الصبح
بيكون دة شكلة بعد النقع نصفية كويس جدا فى مصفاة وكمان نعصرة باليد
هنحتاج لعمل الكبيبة الى
المقادير والمكونات
نصف كيلو لحم مفروم احمر +نصف كيلو برغل +بصلة صغيرة وملح وفلفل وبهارات +ربع كيلو لحمة مفرومة مستوية معصجة يعنى للحشو
نضع اللحم المفروم الاحمر مع البرغل المنقوع المصفى جيدا مع البصلة المفرمة والبهارات والملح والفلفلونفرمهم كويس جدا فى المفرمة او الكبة الى ان تصبح ناعمة زى العجينة
بهذا الشكل
هنا نبدا فى تشكيل الكبيبة ناخد كرة بهذا الحجم وممكن ندهن اليد بالزيت قليل او بالماء
ونجوفها بالاصبع بهذا الشكل
بيكون دة شكلها من جوة
دى اللحمة المعصجة وانا حطيت عليها صنوبر حسب الرغبة
ناخذ مقدار معلقة صغيرة من اللحم ونحشى بيها الكبية من الداخل بالشكل دة
ونقفلها ونحاول نعملها بهذا الشكل من الناحيتين
بيكون دة شكلها نرصها على طبق على كيس نايلون وعلى فكرة ممكن نجهزها ونضعها فى الفريزر ووقت ما نحتاج نطلعها ونقلى فقط
دة شكل الكمية بعد ما خلصت بتعمل حوالى 45 واحدة
ولما نجية نسويها ممكن تتحمر على طول كدة وممكن ندحرجها فى بقسماط فقط وعلى الزيت على طول يكون زيت غزير ونار عالية انا بفضل انها تتحط فى البقسماط بتكون كدة مقرمشة من برة وطرية من جوة ودة شكلها بعد ما استوت تقدم بالهنا مع بطاطس وممكن كمقبلات وممكن مع مكرونة بالهنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق