القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل بوبيت بيف بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منوس ننوس

طريقة عمل بوبيت بيف بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منوس ننوس

دى طريقة حلوة جدا تنفع فى العزومات عبارة عن شرائح من لحم الاستيك او البفتيك ملفوفة بالكفتة
هنا نحضر كمية من شرائح اللحم وكمية من اللحم المفروم


لو اللحم شرائح سميكة ندقها كويس علشان تكون رقيقة بهذا الشكل 


نتبل اللحم المفروم ببشر بصلة وليمون وملح وفلفل اسمر وايضا نتبل شرائح اللحم بماء البصل وليمون كتير وملح وفلفل ودبس رمان لو متوفر بيعطية طعم حلو ونترك اللحم فى التتبيلة حوالى ساعة 


هنا انا عملت المفروم على شكل اصابع كفتة على حسب عدد شرائح اللحم بهذا الشكل 


ناخذ شريحة ونضع عليها اصبع من الكفتة ونلفها رول وهكذا الى ان تنتهى الكمية مع الاحتفاظ بصوص التتبيلة على جنب دة لو هانسويها مباشرة لكن لو هانشيلها فى الفريزر خلاص ممكن عند التسوية نعمل ليها عصير بصل بالليمون 


تصبح بهذا الشكل ونقفلها بعود خشبى بهذا الشكل 


وهكذا الى ان تنتهى الكمية 


نحضر طاسة او صسنية ونقوم بتحمير الرولات على نار علية جدا مجرد تحمير سريع


تصبح بهذا الشكل بعد التحمير


نصب عليها صوص التتبيلة ونتركها على نار هادئة تستوى وكلما احتاجت ماء نزود شوية شوية طبعا غلاف الدقيق اللى على اللحم هايختفى فى السواء مش مشكلة الغرض منة انة يعمل صوص تقيل فى الاخر ويمسك شرائح اللحم عند التحمير ولما تستوى نعمل لها فحمة علشان تاخد طعم الشواء 


نشيل العود الخشبى وتقدم بالهنا بجانب اى خضار او رز بسمتى او مكرونة طعمها خطيييييييييير

بالف هنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )

طريقة عمل بوبيت بيف بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منوس ننوس

تعليقات