المقادير والمكونات
كوب زبدة باردة +نصف كوب سكر بودرة ناعم +1 بيضة مع فانيليا +2كوب دقيق
طريقة التحضير
نضع السكر مع الزبدة ونخفق
الى ان تصبح هشة بهذا الشكل
نضيف البيض والفانيليا ونستمر فى الخفق
الى ان تصبح هشة ويختفى البيض تماما
نضيف الدقيق ونخلط الى ان تتجانس
ودة شكلها لو حسيتم انها بتلزق ممكن رشة صغيرة دقيق دة المقدار الفانيليا
هنا انا رجعت كررت المقدار تانى بس تشيلى نصف كوب دقيق وتحطى مكانة كاكاو بودرة خام بدون سكر يعنى
هنا نبدا فى تشكيل العجينة بماكينة البيتيفور الاشكال حسب الرغبة نشكل مباشرة على صوانى الفرن وندخلة الفرن ونخلى بالنا لأنه مش بياخد وقت
ودة شكل تانى
وده شكله بعد ما استوى نراعى ان لونة يكون فاتح وليس غامق
ودة شكل وردة باللونين بكيس الحلوانى برضة
ودة شكل عجينة الكاكاو
وهنا برضة دى بكيس الحلونى
ودة شكلة النهائى بعد ما استوى دة الكاكاو
وهنا الابيض واضح اهوة طبعا انا لسة هالزق كل اثنين مع بعض بالمربى وممكن نزينهم بالشيكولاتة او الفورماسيلا ويقدم بالهنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق