
المقادير والمكونات
كوب زبدة باردة +نصف كوب سكر بودرة ناعم +1 بيضة مع فانيليا +2كوب دقيق
طريقة التحضير
نضع السكر مع الزبدة ونخفق

الى ان تصبح هشة بهذا الشكل

نضيف البيض والفانيليا ونستمر فى الخفق

الى ان تصبح هشة ويختفى البيض تماما

نضيف الدقيق ونخلط الى ان تتجانس

ودة شكلها لو حسيتم انها بتلزق ممكن رشة صغيرة دقيق دة المقدار الفانيليا

هنا انا رجعت كررت المقدار تانى بس تشيلى نصف كوب دقيق وتحطى مكانة كاكاو بودرة خام بدون سكر يعنى

هنا نبدا فى تشكيل العجينة بماكينة البيتيفور الاشكال حسب الرغبة نشكل مباشرة على صوانى الفرن وندخلة الفرن ونخلى بالنا لأنه مش بياخد وقت

ودة شكل تانى

وده شكله بعد ما استوى نراعى ان لونة يكون فاتح وليس غامق

ودة شكل وردة باللونين بكيس الحلوانى برضة

ودة شكل عجينة الكاكاو

وهنا برضة دى بكيس الحلونى

ودة شكلة النهائى بعد ما استوى دة الكاكاو

وهنا الابيض واضح اهوة طبعا انا لسة هالزق كل اثنين مع بعض بالمربى وممكن نزينهم بالشيكولاتة او الفورماسيلا ويقدم بالهنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )

تعليقات
إرسال تعليق