القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل بيتيفور الفانليا والشيكولاته بالتفصيل من مطبخ منوس ننوس


المقادير والمكونات
كوب زبدة باردة +نصف كوب سكر بودرة ناعم +1 بيضة مع فانيليا +2كوب دقيق

طريقة التحضير
نضع السكر مع الزبدة ونخفق


الى ان تصبح هشة بهذا الشكل


نضيف البيض والفانيليا ونستمر فى الخفق


الى ان تصبح هشة ويختفى البيض تماما


نضيف الدقيق ونخلط الى ان تتجانس


ودة شكلها لو حسيتم انها بتلزق ممكن رشة صغيرة دقيق دة المقدار الفانيليا


هنا انا رجعت كررت المقدار تانى بس تشيلى نصف كوب دقيق وتحطى مكانة كاكاو بودرة خام بدون سكر يعنى


هنا نبدا فى تشكيل العجينة بماكينة البيتيفور الاشكال حسب الرغبة نشكل مباشرة على صوانى الفرن وندخلة الفرن ونخلى بالنا لأنه مش بياخد وقت


ودة شكل تانى


وده شكله بعد ما استوى نراعى ان لونة يكون فاتح وليس غامق


ودة شكل وردة باللونين بكيس الحلوانى برضة


ودة شكل عجينة الكاكاو


وهنا برضة دى بكيس الحلونى


ودة شكلة النهائى بعد ما استوى دة الكاكاو


وهنا الابيض واضح اهوة طبعا انا لسة هالزق كل اثنين مع بعض بالمربى وممكن نزينهم بالشيكولاتة او الفورماسيلا ويقدم بالهنا

**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )

تعليقات