دة طبعا شكل الكرنبة اول ما نشتريها
نبدا بتقطيعها من فوق من عند الراس هكذا
الورق الاخضر قوى دة نسيبة علشان نعملة فرشة من تحت فى الحلة قاعدة يعنى
ناخد ورقة ورقة ونتنيها كدة على جنب
بيبقى دة شكلها
وهو دة العنق الابيض ممكن طبعا نغسلة ونقطعة ونخللة مع لفت بيبقة تحفة
نبدا نسلق الاوراق فى ماء وملح وكمون
ونصفيها ونفتح عليها ماء الحنفية شوية ونتركها تتصفى
ناخد الورقة ونلفها زى السويسرول يعنى لفة عشوائية كدة متحبكهاش جامدمجرد اننا بنلمها
بيبقى شكلها كدة
نقطعها على حسب طول الورقة ممكن ثلاثة او اربعة او اتنين بالشكل دة
وبعدين ناخد قطعة قطعة ونمسكها باليد ونفك جزء جزء ونقطعها مربعات
وهكذا نحط فوق بعضة علشان الحجم كلة يكون متساوى الى ان تنتهى الكمية
ودة شكلة النهائى نحفظة فى اكياس فى الفريزر بكميات حسب الاستعمال وعند الطلب نطلع يادوب ربع ساعة ونبأ ناخد ونحشى
يارب اكون افدتكم
***منوس ننوس***
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق