المقادير والمكونات
هنا المقادير حسب الحاجة ملهاش عيار ثابت
هنا مثلا انا قطعت 4 حبات بطاطس وغملرتها بالماء
وضفت لها ملح وسلقتها كويس جدا وبعدين صفيتها من الماء
وضفت لها ملح وسلقتها كويس جدا وبعدين صفيتها من الماء
ودة مقدار لحمة مفرومة معصجة بالبصل والتوابل ملح وفلفل اسمر
وبعد ما استوت ضفت عليها بقدونس مفروم وصنوبر حسب الرغبة
وممكن اضافة بيضو لاعطاء قيمة غذائية
وبعد ما استوت ضفت عليها بقدونس مفروم وصنوبر حسب الرغبة
وممكن اضافة بيضو لاعطاء قيمة غذائية
هنا نضع البطاطس فى المكسير لو متوفر وهى سخنة نضيف لها 4ملاعق كبيرة جبنة موزاريلا مبشورة ونضبط الملح ورشة فلفل اسمر و2 معلقة كبيرة بقسماط ناعم ونخلط الغرض منها هرس البطاطس جيدا
ودة شكلها الجبنة بتخليها تتماسك وبتديها طعم جميل
نضعها على صينية علشان تبرد او نتركها حتى تبرد ولو حسينا انها لينة قوى ممكن نزود رشة دقيق او بقسماط
ندهن اليد بالزيت حتى لا تلتصق وناخذ كرة بهذا الشكل ونلفها كويس فى اليد ونعمل حفرة داخلها
نضع معلقة من الحشو ونغلقها جيدا
تصبح بهذا الشكل انا ضغطت عليها ضغطة خفيفة
وممكن تسيبوها كورة وممكن اصابع
وممكن تسيبوها كورة وممكن اصابع
نحضر طبق فية بيض مخفوق مع حليب وعصير ليمون وملح
وفلفل اسمر وطبق اخر فية بقسماط على دقيق
وفلفل اسمر وطبق اخر فية بقسماط على دقيق
نضعها فى البيض ثم البقسماط بهذا الشكل
ومباشرة على زيت غزير وحامى جدا
نقلبها على الجانين لغاية ما تاخد لون ذهبى ونشيلها على ورق مطبخ مش بتاخد وقت فى القلى خالص يا دوب تحمير سريع
وتقدم بالهنا
***منوس ننوس***
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق