المقادير والمكونات
كوب دقيق +ربع كوب كاكاو خام +ربع كوب زبدة لينة +ربع كوب سكر + بيضو واحدة وفانيليا وعصرة ليمون
ومعلقة صغيرة باكينج بودر
المقدار دة بيعمل صينيه واحدة لو نحب اكتر نضاعف المقدار
طريقة التحضير
نخفق الزبد والسكر ثم نضيف البيض والليمون والفانيليا ثم الدقيق والبودر ونخلط
ثم نضيف الكاكاو ونخلط
الى ان نحصل على عجينة ناعمة
ندهن صينية فرن بالزبده ونفرد الصينية ونرفع العجينة على الجوانب بالشكل دة ونخرمها بالشوكة كويس ونضعها فى الفرن لمدة تلت الى نصف ساعة مع مراقبتها
ودة شكلها بعد ما استوت طعمهازى البيتيفور
هنا نسيح شيكولاتة خام وندهن بيها التارت بعد ما يبرد علشان لما نضع الحشو تظل العجينة مقرمشة وهشة
هنا انا هاقولكم على صوص شيكولاتة رائع جدا
نحتاج الى علبة حليب مكثف محلى بالشكل دة انا استخدمت ثلاثة ارباعها فقط
وهنا نسيح شيكولاتة خام حوالى 250 جرام نسيحها فى الميكرويف او على حمام مائى
نضيف الحليب المكثف ونخلط جيدا وكمان نضيف معلقة واحدة حليب عادى علشان نضبط السمك ودة شكل الصوص
نصبة على التارت بالشكل دة وعلى فكرة هوة بيجمد لوحدة بدون تلاجة
ونزين الوجة باى طريقة حسب الرغبة انا هنا زينتة بالشيكولاتة البيضاء اشكال عشوائيه حسب الرغبة وتترك تتماسك وتقطع مثلثات وتقدم وبالهنا
تعليقات
إرسال تعليق