المقادير
نصف كيلو كنافة ناعمة
كوب سمنة مذابة
معلقتين كبار سكر ناعم بودرة
كريم باتيسير
كريم شانتى
مانجو قطع مكعبات وشرائح
طريقة العمل
نضع السكر البودرة على الكنافة
ونخلط السمنة ايضا باليد على الكنافة
ونقسم الكمية الى نصفين نضع اول طبقة
وهنا بنعمل الكريم باتيسير وهوة عبارة عن كوب حليب
نضعة على النار الى ان يغلى نكون ضربنا فى الخلاط نصف كوب اخر حليب
مع 3 معالق كبيرة سكر و3 معالق كبيرة دقيق وبيضة وفانيليا
ونضربهم كويس وننزل بيهم على الحليب المغلى مع التقليب المستمر
نضع الكريم باتيسير على الكنافة
ونفردة كويس ثم نضع المانجو المقطع مكعبات
ونضع القسم التانى من الكنافة ونضغطها باليد شوية
وانا بفضل اضع فوقها صينية تانية بالشكل دة
وندخلها الفرن الى ان تاخذ اللون الذهبى
واول ما تطلع من الفرن نسقيها بالشربات
ونرص فوقها شرائح المانجو ونرجع نرش شربات تانى
ولما تبرد خالص تزين بالكريم شانتى الوردات وتقدم بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
منوس ننوس
منى عبد المنعم
ودة شكلها النهائى بالهنا
** منوس ننوس **
تعليقات
إرسال تعليق