تحضير عجينة الفلافل
نحتاج الى نصف كيلو فول مدشوش او حمص شامى وكمان ممكن بالعدس الاصفر
عودين بصل اخضر لو متوفر او بصل عادى حزمة بقدونس
فصين ثوم
طريقة العمل
ينقع الفول او الحمص او العدس فى الماء من اليل للصبح ثم يصفى من الماء ويغسل جيدا وتقطع كل المكونات وتضاف الية وتفرم اما فى المفرمة او الكبة مرتين او ثلاث مرات
وبكدة تكون العجينة جاهزة ممكن تعبأ فى اكياس فى الفريز وعند الحاجة نطلع الكيس ونضيف الية الملح والشطة والكزبرة الناشفة وبيكربوناتو او باكينج بودر على طرف المعلقة
ونخلط جيدا بهذا الشكل
ثم نقوم بتشكيلها اما الى دوائر او اصابع انا لما اكون هاعملها ساندوتشات بفضل اعملها اصابع بتكون اسهل فى حشو الساندوتش وممكن نضيف اليها السمسم عند القلى ونجهز سلطة خضراء وبطاطس محمرة والخبز الشامى
وهنا دى طريقتى فى عمل الساندوتش نفتح الرغيف الى نصفين يعنى راقين بهذا الشكل ونضع حبات الفلافل والبطاطس والسلطة وممكن رشة هوت صوص وممكن طحينة على طرف الدائرة بهذا الشكل
ونلفة مع الضغط الخفيف علية بالشكل دة
واستمتعوا باحلى واطعم ساندوتش طعمية (فلافل بيتى) مضمونة وبالف هنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق