المكونات والمقادير
نحتاج الى فول مدشوش حوالى نصف كيلو
ونعناع اخضر
وكزبرة خضراء
وبصل مكعبات
وبصل تانى مبشور للتحمير
وملح
وفلفل
طريقة التحضير
1- ننقع الفول فى ماء حوالى ساعتين او اكتر
2- نصفيه من ماء النقع ونضعه فى حلة ونضع عليه جميع المكونات
3- ونغطيه بماء اخر ونضعه على النار يستوى كويس
4- وفى ذاك الوقت نحمر البصل فى سمنة ونتركها جانبا
5- وبعد ما يستوى الخليط نصفيه ونطحنه او نهرسه كويس جدا مرتين فى الكبة أو فى مصفاة الهرس
6- نضيف له سمنة تحمير البصل ونتركة على النار يتقل اكتر
7- ويغرف فى اطباق التقديم ويزين بالبصل المحمر وبالهنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق