مقادير التتبيلة
الاول انا هاقولكم على تتبيلة حلوة جدا للاسماك انا بعمل كمية وبحطها فى برطمان فى الثلاجة تكون جاهزة لما احتاجها وهى ملهاش مقدار معين بس هنقول مثلا
راس ثوم مقشرة
نصف كوب ملح
4ملاعق كبيرة كمون
عصير 4 ليمونات
فلفل احمر شطة مفروم ده اختيارى وممكن يبقى فلفل احمر بس مش شطة على حسب الرغبةيعنى بس بيفرق فى الطعم كتير
طريقة التحضير
انا بحطهم كلهم على بعض فى المطحنة او محضرة الطعام
واخلطهم لغاية مايتكون بالشكل دة كريمى كدة وناعم احتفظى بيها فى برطمان فى التلاجة ودى اسهل طريقة لتتبيلات الاسماك بصفة عامة من غير ما تدقى فى هون ولا حاجة
نبدأ فى تتبيلة الجمبرى نجيب طبق غويط ونضع فية معلقة كبيرة من الخليط السابق ونزود عصير ليمون
وبعدين نحط حوالى كوب ماء عليها ونخلط
وبعدين نحط دقيق على حسب الحاجة ومعلقة كبيرة مستردةونصف معلقة صغيرة باكينج بودر
ونخلطهم جيدا الى ان يكون سمكة زى البشاميل بالشكل دة
طبعا بنكون مقشرين الجمبرى ومغسول كويس ومنظفين الظهر بتاعة نحطة على الخلطة دى ونقلبة
بيكون دة شكلة نسيبة فى الثلاجة حوالى ساعتين وممكن تجهزية قبلها بيوم وبعدين نكون مجهزين زيت غزير للقلى ناخد واحدة واحدة من الخليط ونضعها فى الدقيق والبقسماط فقط ثم فى الزيت مباشرة وهكذا الى ان تنتهى الكمية
ودة شكلة النهائى بعد القلى وبالهنا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق