القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة تحضير جلاش بالكريمة الباتسيار (بقلاوة) بيتى بالصور والخطوات من منوس


المقادير
باكيت جلاش
سمنة مذابة
كريم باتيسير
2 كوب حليب
3 معلقة كبيرة دقيق
3 معلقة كبيرة سكر
بيضة
فانيليا

طريقة العمل
نضع كوب ونصف حليب على النار واول ما يغلو نكون مجهزين فى الخلاط
(نصف كوب الحليب مع الدقيق والسكر والبيض) ونخلطهم كويس
واول ما الحليب يغلى نضيف الخليط السابق مع التقليب المستمر
حتى نحصل على كريمة الباتيسير نغطى سطحها مباشرة بالنايلون
حتى لا تتكون قشرة ونتركها تبرد ودة شكلها 



وهنا المقادير مجمعة




نفرد ورق الجلاش وندهن سمنة كويس بين الطبقات
يعنى مثلا 8 ورقات بين كل واحدة سمنة بالشكل دة




ونقطعها الى مربعات بسكينة البيتزا بهذا الشكل





نضع بداخل كل مربع معلقة كريمة بهذا الشكل





ونغلقها على شكل مثلثات او سمبوكسات بهذا الشكل





نرصهم فى صينية وندهنا بالسمنة ايضا لان السمنة بيخليها مقرمشة وهشة





وندخلها الفرن ونخلى بالنا لانه كان هايتلهف منى يتحرق هههه
واول ما يطلع نسقية بالشربات مباشرة




وهنا شكلة من قريب





رائع جدا وهش بس على فكرة افضل حاجة انة يتاكل طازج فى نفس اليوم
لانة لما بيبات بيطرى بسبب رطوبة الكريمة
ويقدم بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم



طريقة تحضير جلاش بالكريمة الباتسيار (بقلاوة) بالصور والخطوات فى المنزل من منوس

تعليقات