المقادير والمكونات
المقادير لصينية مقاس 30
1 كوب زبدة لينة
2كوب سكر ناعم الحبيبات
6 بيضات
وفانيليا
وعصير نصف ليمونة
3 كوب دقيق
1كوب حليب
معلقة كبيرة باكينج بودر
طريقة التحضير
اولا نخفق الزبدة مع السكر
ثم نضيف البيض والليمون والفانيليا ونخفق
الى ان تصبح هشة وكريمى بهذا الشكل
نضيف الدقيق والبودر والحليب كلة مرة واحدة ونخلط
الى ان تصبح بهذا الشكل
هنا نقسم كمية الخليط فى اطباق العدد اللى تحبوة انا تقريبا عملت 6 الوان ونضع على كل كمية اللون حسب الرغبة ونقلبة
نكون مجهزين الصينية ومبطنة بورق زبدة وزبدة ودقيق
نضع الخليط طبقات الترتيب حسب الرغبة انا حطيت الاول الفانيليا
ثم الاخضر ثم الازرق وهكذا نضع كمية اللون كلها مرة واحدة
وهكذا طبقات الى ان تنتهى الكمية
وده شكلها النهائى ندخلها فرن حار نكون مشغلينه قبل بوقت تاخد حوالى ساعة إلا ربع ( 45 دقيقة ).
ولما تطلع نقلبها ونتركها تبرد ودة شكلها من قريب طبعا الالوان بتتداخل فى الفرن وبتطلع بشكل عشوائى يعنى كل قطعة هتلاقى الوانها مختلفة وشكلها مختلف
ودة الشكل النهائى وتقدم بالهنا
تعليقات
إرسال تعليق