القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة تحضير صوص التوفى أو الكراميل فى المنزل بالصور والخطوات من منوس

طريقة تحضير صوص التوفى أو الكراميل فى المنزل بالصور والخطوات من منوس

تستخدم صلصة او صوص التوفى
كتوبنج فى اطباق حلويات منها السينامون او مع الايس كريم او الكيك 


مكونات صلصلة الكراميل

نحتاج الى كوب من السكر الابيض
ربع كوب ماء صغير
كوب كريمة لبانى
مكعب زبدة بحجم قطعة جبنة الكيرى او ما يعادل معلقة صغيرة

طريقة التحضير
اولا نضع السكر مع الماء على النار


الى ان يصل الى لون الكراميل بهذا الشكل


هنا نضع قطعة الزبدة ونقلب


وده شكل الكريمة اللبانى او كريمة الخفق يعنى


هنا نبعد القدر من على النار ونضيف الكريمة ونخلى بالنالانها هاتفور ونقلب كويس ونرجع نحطها على النار تانى


الى ان تتجانس وتصبح بهذا الشكل


نضعها فى اناء اخر ونتركها تبرد كل ما تبرد بيزيد سمكها وبتتقل اكتر فى الاول بتكون سائلة


وهنا دة سمكها بعد ما بردت بدون اضاءة علشان تكون واضحة


هنا انا حطيت جزء منها فى طبق علشان تكون واضحة انها تقيلة 
طبعا بنستخدمة فى اطباق كتير ممكن مع الايس كريم او السينامون بيكون رائع وبالهنا والشفا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)

طريقة تحضير صوص التوفى أو الكراميل فى المنزل بالصور والخطوات من منوس

تعليقات