القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل صوص شيكولاتة ميروار بالصور والخطوات مطبخ الشيف منوس ننوس


المقادير
نصف كوب عسل جلوكوز
نصف كوب سكر بودرة
نصف كوب شيكولاتة سوداء
ربع كوب لبن
2 معلقة كبيرة كاكاو خام
معلقة صغيرة جيلاتين مذابة فى 3 معالق ماء او نصف شريحة جيلاتين



هنا فى الصورة انا نقعت الجيلاتين فى ماء عادى
علشان يطرى الاول وبعدين اذوبة فى ماء دافئ لازم

طريقة العمل
نضع الجلوكوز والسكر على النار الى ان يتكرمل بس يحتفظ بللون الابيض بهذا الشكل


وهنا نسيح الشيكولاتة الخام ونذوب فيها الكاكاو بالشكل دة



ثم نضيف الجيلاتين والشيكولاتة على الكارميل الابيض بهذا الشكل



ونصفى الخليط للحصول على صوص ناعم ومتجانس



بهذا الشكل وهذا الصوص بيستعمل فى تغطية التورتة
زى الجناش كدة او فى الحشو ايضا للكيكات لذيذ جدا
بالهنا
منى عبد المنعم
منوس ننوس


طريقة عمل صوص شيكولاتة ميروار بالصور والخطوات مطبخ الشيف منوس ننوس

تعليقات