طريقة العمل
نحتاج الى شرائح من اللحم حسب الرغبة
انا هنا عملتها بالريش السن
وهنا شكل الشرائح من قريب
نضع اللحم مع كمية بصل كتير وملح وفلفل وبهار
ومعلقة سمنة فى حلة على النار ونشوحهم شوية
وبعدين نضيف ماء ونتركها تستوى كوس لغاية ما الماء يتحول الى صوص ثقيل
ونحتاج لورقة اللحمة ايضا الى بصل مكعبات وطماطم وفلفل اخضر
وجزر مبشور وملح وفلفل ندعك بيهم البصل
نقطع شرائح بطاطس الى دوائر بهذا الشكل
ونخلطها بالخضار المتقطع
وهنا بعد ما استوت اللحمة بتكون زى كباب الحلة
نشيل جزء من البطاطس ونضع اللحم
ونضع باقى الخلطة
نزودها ماء حوالى كوب ونتركها على النار شوية ثم توضع فى الفرن وتغطى
وهنا شكلها بعد الفرن ونعمل لها فحمة
والفحمة بتتعمل عن طريق اننا نسخن عليها على النار حتى تصبح مثل الجمرة
ثم نضعها على ورق فويل ونضعها وسط الصينية ثم نضع قليلاً من اى مادة دهنية
على سبيل المثال ربع ملعقة سمنة او زيت ثم نغطى الصينية مباشرة ليكسب الصينية
نكهة الكباب المشوى على الفحم
وتقدم بالهنا وتؤكل بالخبز وبالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق