كيفية العمل والتحضير
طبعا هنا دى الزبدة الفلاحى البلدى بيكون لونها ابيض
لانها جاموسى أما الصفراء فهى بقرى
انا هنا بشتريها واحفظها فى الفريزر عند الحاجة اسيحها
نضع الزبدة فى حلة كبيرة ونرش رشة ملح صغيرة جدا
بمقدار نصف معلقة صغيرة ونضعها على النار
من أول ما تبدأ تغلى نخلى النار متوسطة حتى لا تحترق
ونبدأ نشيل الرغوة البيضاء دى بعد ما تغلى خمس دقايق مثلاً
ونتركها على النار حتى تفصل مع ملاحظتها
وهنا انا حبيبت تشوفوا شكلها شايفين الحبيبات الداخلية دى
وهنا بعدما أصبحت جاهزة هى دى السمنة المستخرجة من الزبدة
وهنا نتركها تبرد ثم تعبأ فى برطمانات
وهنلاقى فى نهاية الحلة حاجة لونها بنى فاتح
ودى بنسميها عندنا فى مصر مورتة
عارفين بقى الوش الأبيض الرغوة اللى شيلناهاه فى الأول
نرجع نحطها تانى فى نفس الحلة على الجزء البنى دة
ونتركها على النار شوية تصفى كمان وممكن فى الحالة دى نزود رشة ملح
شايفين شكلها هى بتطلع شوية سمنة كمان نميل الحلة على الجانب
وهنا شكل السمنة النهائى بعد ما وضعتها فى الثلاجة
تعليقات
إرسال تعليق