القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة تسييح وعمل الزبدة الفلاحى للحصول على سمنة بلدى ومورته بالتفصيل والصور من الشيف منوس ننوس



كيفية العمل والتحضير

طبعا هنا دى الزبدة الفلاحى البلدى بيكون لونها ابيض
لانها جاموسى أما الصفراء فهى بقرى
انا هنا بشتريها واحفظها فى الفريزر عند الحاجة اسيحها
وأساسية عندى لـ لوازم العيد من كحك وغريبة دة اساسى
وهنا دة شكلها 


نضع الزبدة فى حلة كبيرة ونرش رشة ملح صغيرة جدا
بمقدار نصف معلقة صغيرة ونضعها على النار
اول ما تبدأ تغلى بتكون رغوة بيضاء بالشكل دة 


من أول ما تبدأ تغلى نخلى النار متوسطة حتى لا تحترق
ونبدأ نشيل الرغوة البيضاء دى بعد ما تغلى خمس دقايق مثلاً
ونحتفظ بيها جانباً دلوقتى


ونتركها على النار حتى تفصل مع ملاحظتها
وهنا انا حبيبت تشوفوا شكلها شايفين الحبيبات الداخلية دى
كدة لسة محتاجة كمان دة بيكون حليب لازم تكون صافية ونقية بدون الابيض 


وهنا بعدما أصبحت جاهزة هى دى السمنة المستخرجة من الزبدة
بيكون لونها اصفر شوية وهى سائلة لكن لما تجمد تتحول للأبيض تانى 


وهنا نتركها تبرد ثم تعبأ فى برطمانات
وهنلاقى فى نهاية الحلة حاجة لونها بنى فاتح
ودى بنسميها عندنا فى مصر مورتة
عارفين بقى الوش الأبيض الرغوة اللى شيلناهاه فى الأول
نرجع نحطها تانى فى نفس الحلة على الجزء البنى دة
ونتركها على النار شوية تصفى كمان وممكن فى الحالة دى نزود رشة ملح
لان المورتة دى بتتاكل مع الخيار رائعة زى الجبنة بالضبط 


شايفين شكلها هى بتطلع شوية سمنة كمان نميل الحلة على الجانب
لكى نتمكن من ازالة السمن بهذا الشكل والحصول على المورتة 


وهنا شكل السمنة النهائى بعد ما وضعتها فى الثلاجة
وتستخدم فى الاكلات او الحلويات وبالهنا
** منوس ننوس **
( منى عبد المنعم )

طريقة تسييح الزبدة الفلاحى للحصول على سمنة بلدى بالتفصيل والصور من الشيف منوس ننوس

تعليقات