القائمة الرئيسية

الصفحات

صينية قوارب الكوسه باللحم المفروم والبشاميل بالخطوات المصورة من الشيف منوس ننوس


طبق سهل وخفيف وبفكرة جديدة يارب يعجبكم
كوسه على شكل قارب بحشوة اللحم المفروم والبشاميل


طريقة العمل والتحضير

هنا هنحتاج الى كوسه والكمية حسب الرغبة 
نقشرها ونغسلها كويس ويفضل تكون كبيرة بس دى صغيرة شوية


نقطع الكوسا الى نصفين بالطول بالشكل ده


بالملعقة الصغيرة نفرغ قلب الكوسة بهذا الشكل الى ان نحصل على شكل قارب


ودة شكلها بعد انتهاء الكمية نشوحها بعد كده
فى معلقة سمنة او زيت حسب الرغبة مع رشة فلفل اسمر ورشة ملح


هنا شكل الكوسه بعد ما اتشوحت مع الملح والفلفل فى سمنة فى طاسة خارجية
وبعد كده نحضر قارب فرن ونضع شرائح من الطماطم
فى القاع ونرص قوارب الكوسا بهذا الشكل



نكون معصجين لحم مفروم نقوم بوضع اللحمة فى الكوسا ونملاها كويس بالمعلقة


وفى نفس الطاسة اللى شوحت فيها الكوسا نعمل مقدار بشاميل صغير
وفى نفس السمنة نضع 3 ملاعق دقيق ونحملرهم شوية مع رشة ملح وفلفل
ونضع عليهم كوب حليب مع التقليب المستمر الى ان نحصل على صوص بشاميل


ثم نضع البشاميل على كل قارب وممكن رشة جبنة موزاريلا
وممكن لا حسب الرغبة وندخلها الفرن من تحت شوية وبعدين نحمرها من فوق


وتقدم بالهنا دة شكلها بعد ما طلعت من الفرن
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم) 

صينية قوارب الكوسه باللحم المفروم والبشاميل بالخطوات المصورة من الشيف منوس ننوس

تعليقات