المقادير والمكونات
1كوب دقيق +1كوب حليب عادى +2 بيضة +
عصير ليمونة +معلقة صغيرة ملح + معلقة صغيرة سكر
طريقة العمل والتحضير
المقادير كلها على بعض فى الخلاط
ودة شكلة بعد الخلط نضعة فى وعاء ونغطية ونتركة حوالى ساعة إلا ربع
علشان مسامة تكون احلى وانا هنا حطيتة فى وعاء
علشان يكون سهل واصبة واستعملة على طول
هنا نحضر طاسة تيفال الحجم حسب الحاجة انا بصراحة عندى الكبير
ندهنها بسيط سمنة ونصب فى الوسط ونحرك الطاسة شمال ويمين
لغاية ما تغطى قاع الطاسة بهذا الشكل بس تكون حركتنا سريعة شوية
لانه بيمسك على طول دقيقة ونقلبة على الجهة التانية
وهكذا الى ان تنتهى الكمية دة بيعمل حوالى 9 كبار طبعا لو اصغر هايعمل اكتر
دى لحمة مفرومة معصجة بالصلصة والسمنة والبصل والملح والفلفل الاسمر
ناخد واحدة من الكريب ونخلى وشها تحت والظهر من فوق كدة دة الظهر بيكون منقط
ونبدا فى وضع الحشو على الطرف ونلفها
بتكون بالشكل دة دة بقة وشها لاحظتوا الفرق
انا هنا قسمتها بالسكينة الى نصفين لانى لقيتها طويلة حسب الرغبة
نحضر قارب فرن وندهنة سمنة بسيط ونرص فية الوحدات بالشكل دة
نعمل حوالى نصفكوب عصير طماطم ونرشة عليها وندهن الوجة
بالسمنة او الزبدة بسيط وندخلها الفرن حامى حوالى ربع ساعة
وممكن نرش رشة جبنة عليها كمان
وطبعا واحنا بنرصها نخلى الفتحة لتحت
ودة شكلها بعد ما استوت وبالهنا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق