تورتة بمقادير سهلة كنت عملاها فى عيد الام
المقادير والمكونات
1و3/4 كوب دقيق + 3/4كوب كاكاو خام + 2كوب سكر ناعم الحبيبات + 2بيضة +
فانيليا +1/2 كوب زيت ذرة + 1كوب حليب + 1كوب ماء مغلى + معلقة كبيرة
باكينج بودر + معلقة صغيرة باكينج صودا + معلقة صغيرة ملح
طريقة العمل والتحضير
هنا انا بطنت صينة مقاس 26 بورق زبدة من كل الجوانب
هنا المواد الجافة كلها ونقلبة شوية علشان يخطلتو
الكيك دة سهل جدا كلة على بعض فى العجان ويخلط وفى الاخر خالص الماء المغلى
دة شكلها بتكون سائلة بهذا الشكل
تصب فى الصينية وتدخل الفرن حوالى ساعة الاربع
ودة شكلها اول ما خرجت
قسمتها نصفين بهذا الشكل
دى كريمة شيكولاتة كريم شانتى مضاف الية كاكاو او شيكولاتة خام
نضع نصف الكريمة على اول طبقة ونساويها
بهذا الشكل
ثم نضع الطبقة التانية وتغطى بباقى الكريمة وندخلها الفريزر
5 دقايق علشان تبرد سريع
ونطلعها ونكون مجهزين صوص الجناش عبارة عن كوب كريمة خفق (لبانى)
مع كوب شيكولاتة خام مقطعة ومعلقة كبيرة زبدة نضع الكريمة على النار
الى ان تغلى ثم نضع الشيكولاتة والزبدة ونقلب الى ان يختلط جيدا
نصب الصوص طبعا يكون الصوص بارد كمان يعنى مش سخن نصبة على الكيك
من فوق وهو هاينزل لوحدة نعمل الحركة دى مرتين بين كل مرة
تدخل التلاجة شوية او الفريزر
وهنا انا زينتها بس بباقى الكريمة حاجة بسيطة كدة
وعلى فكرة طعمها زى شوكليت كيك كنتاكى وبالهنا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق