القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل بسكويت الفانيليا والنشادر بالتفصيل والصور من بسكوتات الشيف منوس ننوس



المقادير والمكونات
كيلو دقيق
نصف كيلو زبدة
3 بيضات + فانيليا + عصرة ليمون
300 جرام سكر بودرة ناعم
2 معلقة صغيرة نشادر
معلقة كبيرة باكينج بودر
ذرة ملح

طريقة العمل والتحضير
نخفق الزبدة مع السكرثم البيض ونخفق جيدا ثم نضع النشادر
ونخفق جيدا الى ان يصبح الخليط ابيض 


ثم نضيف الدقيق المنخول مع الباكينج بودر مع الملح
ونخلط الى ان نحصل على عجينة بسكويت رائعة 


طبعا ممكن نشكلها بكيس الحلوانى او بالماكينة
او بماكينة البيتيفور بالشكل دة 


حتى نحصل على شرائط من البسكويت المزخرف على صينية
الفرن مباشرة نبدا بتشكيل البسكويت بالطول المناسب 


وندخلها فرن حار حوالى عشر دقاءق الى ان ياخد اللون الذهبى الفاتح
انا بحطة فى الرف اللى قبل الاخير فى الفرن ولما ياخد لون من تحت
أرفعة للرف العلوى بدون ما اشغل الشواية
وهو بيتحمر لوحدة من السخونية وهكذا


ويقدم بالهنا وطبعا يحفظ فى علبة معدن مغلقة
حتى يحتفظ بالقرمشة ولا يتعرض للرطوبة وبالهنـــــا

** منوس ننوس **
( منى عبد المنعم )


تعليقات