المكونات والمقادير
نحتاج الى عجينة سمبوسك جاهزة
وسبانخ طازة او مجمدة
وبصلة مبشورة وفصين ثوم مهروسين
ومعلقتين كزبرة خضراء مفرومة وممكن الاستغناء عنها حسب الرغبة
طريقة العمل والتحضير
وهنا دى سبانخ انا كنت مفرزاها طبعا
هانستعملها مجمدة مباشرة على النار على طول
هنا نشوح البصل والثوم فى معلقة سمنة على النار
ثم نضيف السبانخ المجمدة مع رشة ملح وفلفل اسمر
الى ان تصبح بهذا الشكل وكل الماء اللى فيها ينشف تماما
هنا نضع شريحة من السمبوسة بالطول
وشريحة اخرى بالعرض على شكل +
ونضع معلقة من الحشو فى المنتصف
لما نجى نرصها فى الصينية يكون الجزء دة لتحت
وندخها الفرن الى ان تاخذ اللون الذهبى
وتقدم بالهنا
** منوس ننوس **
( منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق