
طريقة العمل والتحضير
نحتاج الى قطع من الدجاج انا هنا عملت دبابيس الفراخ والافخاد
طبعا ممكن الفرخة كاملة وكمان ممكن شرائح استربس حسب الرغبة
هنا نحاول نعمل كسر فى العظام علشان تستوى كويس وفتحتات فى كل الاجزاء
نحضر خلطة توابل عبارة عن
ثوم بودرة وبصل بودرة ودول لازم فى الخلطة وبابريكا وملح وفلفل وشطة
وكركم وورق لورة مطحون وحبهان مطحون ناعم وبابريكا
ونخلطهم على بعض ونتبل بيهم الفراخ
وهنا فى خطوة نسيت اصورها نجيب حليب رايب ونضرب بصلة فى الخلاط
مع عصير ليمون ونصفيها على اللبن الرايب ونقلبهم كويس
وننقع فيهم الدجاج يفضل ليلة كاملة
ونحضر خلطة القلى عبارة عن 2كوب دقيق
وعليهم معلقة صغيرة باكينج بودر
ونضع علية نفس تشكيلة البهارات السابقة ونقلبة
وناخد منة ربع كوب من الدقيق المبهر دة
ونخلطة بالماء حاجة بسيطة الى ان نحصل على قوام تقيل بالشكل دة
ناخد قطعة قطة من الدجاج ونضعها فى الخليط هكذا
ومن الخليط على الدقيق المبهر بشرط عدم الضغط عليها
علشان تعمل الكرمشة الحلوة خلو بالكم بدووون ضغط
وعلى الزيت مباشرة
النار اللى هانحتاجها نار منخفضة بالشكل دة
بتاخد حوالى نصف ساعة او ساعة الاربع علشان تستوى كويس
وما تتحرقش وده شكلها من قريب
وتقدم بالهنا مع بطاطس وكاتشب
** منوس ننوس **
( منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق