القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل أطيب كفتة سهلة وبالصور من الشيف منى


المقادير

كيلو من اللحم المفروم ويفضل يكون فية نسبة من الدهن
قطعتين توست ايض منزوع الاطراف ومنقوع فى الماء ومصفى
بصلة كبيرة مبشورة
عصير ليمونة
ملح وفلفل وبهار لحم


طريقة العمل
هنا نضع كل المكونات فى محضرة الطعام ونخلط جيدا ولو مش متوفرة نخلطها باليد عادى خالص بس نخلطها كويس حتى نحصل على شبة خليط متجانس


هنا انا بحب اصبعها على شيخ بالشكل دة وبعدين اسحبها من السيخ


وهنا شكلها بعد ما سحبتها من السيخ طبعا الحجم حسب الرغبة وندهن الصينية بقليل من السمن


وهنا شكل الكمية بعد ما خلصت


نضعها على النار على نار هادية ونغطى الصينية طبعا بتجيب مية وترجع  تشربها تانى ولو احتاجت ممكن نزود كمان نصف كوب ماء ونتركها تستوى تماما ونعمل لها فحمة بعد ما تستوى عن طريق تسخين فحمة على عين البوتجاز ووضع قطعة فويل صغيرة فى وسط الكفتة وبها اى دهن سمنة او زيت معلقة صغيرة ولما تشتعل الفحمة نضعها بداخل الفويل ونغطى مباشرة حتى تاخذ طعم الشواء وتقدم ساخنة مع البقدونس
وبالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم

طريقة عمل أطيب كفتة سهلة وبالصور من الشيف منى

تعليقات