القائمة الرئيسية

الصفحات

البانتسبانيا كيكة دقيق الذرة طريقة سهلة بالصور من منوس ننوس



دة نوع من الكيكات مشهورة عندنا فى مصر وطعمها جميل بس المميز فيها انها بتتعمل بالسمنة البلدى الجاموسى البيضاء معروفة جدا فى مصر ودة اللى بيديها المذاق الخاص

المقادير والمكونات
كوب سمنة بلدى
2 كوب سكر ناعم الحبيبات
6 بيضات وفانيليا
1 كوب دقيق ابيض عادى
2 كوب دقيق ذرة
1 معلقة كبيرة باكينج بودر
1 كوب حليب

طريقة العمل
الاول نخلط السمنة مع السكر


حتى تصبح بهذا الشكل هشة


نضيف البيض والفانيليا ونخفق


دة شكل دقيق الذرة من قريب


الى ان تصبح بهذا الشكل


هنا نضيف الدقيق الابيض والذرة والبودر والحليب مرة واحدة ونخلط


الى ان تصبح بهذا الشكل متجانسة


نبطن صينية فرن دائرية او مستطيلة زى كدة بزبدة ودقيق


نصب فيها الخليط وتخبز فى الفرن مدة ساعة الاربع


ودة شكلها اول ما تخرج من الفرن نتركها تبرد شوية وبعدين نقطعها حسب الرغبة


وتقدم بالهنا مع تحياتى منى عبد المنعم (منوس ننوس)

البانتسبانيا كيكة دقيق الذرة طريقة سهلة بالصور من منوس ننوس

تعليقات