المقادير
كوب زبدة لينة
بيضة+فانيليا
عصرة ليمون
نصف كوب سكر بودرة
2 كوب دقيق
المقدار دة انا كررتة مرتين
والمرة الثانية نشيل ربع كوب دقيق ونضع مكانة ربع كوب كاكاو خام
طريقة العمل
نخفق الزبدة مع السكر
الى ان تصبح هشة ثم نضيف البيض والمطيبات (فانيليا + ليمون) ونخلط
ثم الدقيق
الى ان نحصل على عجينة لينة متماسكة
ولو احتاجت رشة صغيرة دقيق مفيش مشكلة
وهنا المقدارين اللى عملتهم واحد فانيليا وواحد كاكاو
نحتاج الى قطاعاتين دائرة واحدة كبيرة وواحدة اصغر منها بمقاسين
نفرد العجينة البيضاء على ورق زبدة لازم لانة من غيره
مش هتعرفوا تشيلو البسكويت
هنقطع دوائر كبيرة وصغيرة
هنقطع دوائر كبيرة وصغيرة
بهذا الشكل
وايضا من العجينة البنى نقطع دوائر صغيرة وكبيرة
وهنا هانعمل بدل القطعة الكبيرة هى الاساس هاتكون البسكوتة مثلا الابيض
ناخذ دائرة صغيرة بنى وهاتكون دى الفم للدبدوب وكمان علشان نعمل الاذن
نقسم من الدائرة الصغيرة كل دائرة الى نصفين
علشان الاذن تابعوا الصور بالترتيب للتوضيح
هنا كدة الفم
وهنا الاذن يارب تكون الفكرة وضحت هنا تبادل انا عملتة
وندخلها الفرن مش بتاخد وقت بالكتير 10 دقائق وهنا شكلها بعد ما استوت
هنا لتوضيح الشكل اكتر هانحتاج الى شيكولاتة خام
بيضاء وبنى نسيحها فى الميكرويف او على حمام مائى
وهنعمل كورنيهان من ورق الزبدة
ونبدأ نرسم العين وتحديد الفم برضوا بالتبادل البنى
نستعمل معاة ابيض والعكس صحيح
وهكذا ركزوا فى الصورة كويس علشان تفهموا المقصد
وهنا بعد ما خلصتة
ويقدم بالهنا عايز شغل شوية واتقان بس النتيجة رائعة يارب ينال اعجابكم
وبالهنــا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق