القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل مخلل لفت وقرنبيط الزهرة بالصور للشيف منى عبد المنعم


طريقة العمل
هنا دة  شكل اللفت


 
بنغسلة كويس ونقطعة الى مكعبات وكمان بنقطع العود الاخضر


 
وهنا دى زهرات القرنبيط


 
نحضر برطمان زجاجى ونضع فية طبقات من الفت والقرنبيط وممكن طبعا لفت فقط


 
وعلى الوش نضع فصين ثوم وقطعة من البنجر لونة احمر غامق
زى الصورة كدة  علشان ياخد لون بينك حلو


 
نغلى ماء كمية تكفى البرطمان ونضع فية كمية من الملح حوالى 3 معالق كبيرة
و3 معالق خل ونقلبهم كويس ونصبهم على اللفت


 
ملاحظين لون الماء اتغير بسبب البنجر وهنا دة شكلة من الجوانب


 
نغطية ونتركة حوالى 4 او 5 ايام لما يستوى
ويصبح مخلل جاهز للاكل وهنا دة شكلة النهائى
منوس ننوس
منى عبد المنعم

طريقة عمل مخلل لفت وقرنبيط الزهرة بالصور للشيف منى عبد المنعم

تعليقات