القائمة الرئيسية

الصفحات

رز بالفول الاخضر (الحراتى) فولية بالصور والتفصيل للشيف منوس ننوس


هنا دة شكل الفول الاخضر او ما يعرف بالفول الحراتى
وهو موجود اليومين دول فى السوق


 
وهنا شكل الحبات من الداخل طبعا انا محتاجين حبيبات الفول دى


 
وهنا بعد ما خلصت الكمية طبعا الكميات مفتوحة حسب الاشخاص دة حوالى كوب وربع


 
نحتاج الى كوب من عصير الطماطم وبصلة متوسطة مبشورة


 
نشوح البصلة يا دوب تصفر فى معلقة زيت او سمن


 
ونضع عصير الطماطم علية ونتركة يتسبك


 
ثم نضيف شوربة لو متوفر او ماء مع مكعب مرقة ماجى الماء على حسب اكواب الرز يعنى لو كوب رز يبقى نضع كوب ماء ونتركة يغلى شوية ونضع الفول علشان الفول يطرى شوية


 
وهنا دى خلطة القلقاس وطريقة عملها من هنا
طريقة عمل خضرة القلقاس
لو متوفرة نضع منها معلقة كبيرة ولو مش موجودة يبقى نبشر فص ثوم وونقطع كزبرة خضراء مفرومة ونضعها مع الثوم فى معلقة سمنة لما تخشخش يعنى تنشف تطحنها بظهر المعلقة ونضيفها للفول والشوربة


 
بالشكل دة


 
والخضرة دى هى اللى بتدية الطعم المميز طعمة رائع نقلبها بالشكل دةونكون مجهزين الرز المغسول بدون نقع ونضيفة للخليط مع اضافة ملح وفلفل


 
ونخفض النار ويتركة يستوى عادى خالص كأننا بنسوى رز ابيض


 
ودة شكلة بعد السواء


 
يقدم مع بطاطس محمرة من باب التغير بجد تحفة ياريت تجربوة وبالهنا
منى عبد المنعم
منوس ننوس

رز بالفول الاخضر (الحراتى) فولية بالصور والتفصيل للشيف منوس ننوس

تعليقات