
المقادير
كوب سكر ناعم الحبيبات
نصف كوب زبدة فى درجة حرارة المطبخ
3 بيضات +فانليا وعصرة ليمون
1ونصف كوب دقيق منخول
معلقة كبيرة باكينج بودر
نصف كوب لبن رايب وهوة دة السر فى الطعم المميز
طريقة العمل
نخفق السكر مع الزبد
واللى فى الصورة ده شكل السكر ناعم الحبيبات
الى ان يصبح كريمى
الى ان يصبح كريمى
نضيف البيض والفانيليا والليمون ونخفق
الى ان يصبح هش جدا وابيض
نضيف الدقيق والبودر واللبن الرايب
ونخلط الى ان يصبح خليط كريمى متجانس
نبطن الصينة بالزبد والدقيق وانا هنا عملتها فى قارب الكيك
نصب فيها الخليط
ونكون مشغلين الفرن قبل البدء فى العمل نضعها فى فرن حار مدة من نصف ساعة الى ساعة الاربع حسب الفرن الاول عشر دقائق والنار عالية ثن نخفض النار لكى تنضج من الداخل وطبعا لازم نختبرها بعد نصف ساعى عن طريق وضع عود خشبى فى المنتصف اذا كان نظيف يدل على انها استوت وتمام ودة شكلها بعد السوا
نقلبها ونتركها تبرد
انا هنا بحب اشيل البطانة بالشكل دة
نقسمها الى نصفين
وهنا دة الجزء اللى تحت انا هنا هاحشيها كريمة شيكولاتة وهتلاقوا هنا بالضغط على أسم وصفة صوص الشيكولا الأزرق التالى طريقة عملها كاملة طريقة تحضير كريمة الشيكولاتة بالتفصيل من مطبخى بكل سهولة طبعا بنكون مجهزين الكريمة قبل بوقت ونبدأ نعمل تجويف فى داخل الكيك بالمعلقة بالشكل دة
على شكل دائرى ونملا التجويف بكريمة الشيكولاتة
ثم نغلقها بالجزء العلوى
ونبدأ بسكب كريمة الشيكولاتة على الاطراف على شكل خطوط بهذا الشكل
وتوضع فى الثلاجة تتماسك قليلا وتقدم بالف هنا وهنا شكلها بعد التقطيع
بالهنـا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق