القائمة الرئيسية

الصفحات

كيك الفانيليا بحشو كريمة الشيكولاتة بالصور والتفصيل منوس ننوس



المقادير
كوب سكر ناعم الحبيبات
نصف كوب زبدة فى درجة حرارة المطبخ
3 بيضات +فانليا وعصرة ليمون
1ونصف كوب دقيق منخول
معلقة كبيرة باكينج بودر
نصف كوب لبن رايب وهوة دة السر فى الطعم المميز

طريقة العمل
نخفق السكر مع الزبد


واللى فى الصورة ده شكل السكر ناعم الحبيبات
الى ان يصبح كريمى


نضيف البيض والفانيليا والليمون ونخفق


الى ان يصبح هش جدا وابيض


نضيف الدقيق والبودر واللبن الرايب


ونخلط الى ان يصبح خليط كريمى متجانس


نبطن الصينة بالزبد والدقيق وانا هنا عملتها فى قارب الكيك


نصب فيها الخليط


ونكون مشغلين الفرن قبل البدء فى العمل نضعها فى فرن حار مدة من نصف ساعة الى ساعة الاربع حسب الفرن الاول عشر دقائق والنار عالية ثن نخفض النار لكى تنضج من الداخل وطبعا لازم نختبرها بعد نصف ساعى عن طريق وضع عود خشبى فى المنتصف اذا كان نظيف يدل على انها استوت وتمام ودة شكلها بعد السوا


نقلبها ونتركها تبرد


انا هنا بحب اشيل البطانة بالشكل دة


نقسمها الى نصفين


وهنا دة الجزء اللى تحت انا هنا هاحشيها كريمة شيكولاتة وهتلاقوا هنا بالضغط على أسم وصفة صوص الشيكولا الأزرق التالى طريقة عملها كاملة طريقة تحضير كريمة الشيكولاتة بالتفصيل من مطبخى بكل سهولة طبعا بنكون مجهزين الكريمة قبل بوقت ونبدأ نعمل تجويف فى داخل الكيك بالمعلقة بالشكل دة

على شكل دائرى ونملا التجويف بكريمة الشيكولاتة

ثم نغلقها بالجزء العلوى

ونبدأ بسكب كريمة الشيكولاتة على الاطراف على شكل خطوط بهذا الشكل

وتوضع فى الثلاجة تتماسك قليلا وتقدم بالف هنا وهنا شكلها بعد التقطيع

بالهنـا
منوس ننوس
منى عبد المنعم

كيك الفانيليا بحشو كريمة الشيكولاتة بالصور والتفصيل منوس ننوس

تعليقات