
الطريقة دى سهلة جدا بس شكل جديد والحشو افتكاسة من اختراعى بس طلع طعمة تحفة بجد ياريت تجربوه
نحتاج الى المقادير والمكونات التالية
لفة جلاش
كاسترد
موز
سكر
الكميات مفتوحة حسب الرغبة
طريقة العمل
اولا نحضر الكاسترد
عبارة عن كوب ونصف حليب وسكر التحلية حسب الرغبة ومعلقتين كبار من بودرة الكاسترد نذوب كلة على البارد ثم يرفع على النار مع التقليب المستمر حتى نحصل على خليط كريمى يرفع من النار ويغطى مباشرة بالنايلون حتى لا يكون قشرة ويترك يبرد خالص وهانستعملة فى الحشو بعد كدة ودة شكلة
نحضر الجلاش
نقطعة الى مربعات بالشكل دة
وناخذ حوالى 6 ورقات مربعات وندهن بالسمنة او الزبدة بين الورقات بالشكل دة
نحضر صينية الكب كيك ونضع الاوراق بداخلة بهذا الشكل
وهكذا الى ان تنتهى الكمية
ندخلها فرن حار يا دوب تاخد اللون الذهبى ونطلعها من الفرن نرش عليها شيرة او شربات خفيف
وهنا شكلها بعد ما طلعتها من الصوانى طبعا كل دة وهى لسة فاضية بدون حشو
وشكلها من الجنب
نعمل الموز المكرمل
عبارة عن نصف كوب سكر مع معلقتين ماء ومعلقة صغيرة زبدة يوضع على النار مع التقليب الى ان يتحول لكراميل ذهبى نقطع الموز الى مكعبات او انصاف دوائر ونشيل الكراميل من على النار ونقلب فية الموز يصبح بهذا الشكل
نبدا بحشو الجلاش بالكاستر بالشكل دة
ثم نضع طبقة من الموز المكرمل
ويقدم بالف هنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
وبالهنا
تعليقات
إرسال تعليق