القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة تحضير حلوى اللينزا فى البيت بالصور والتفصيل مطبخ منى عبد المنعم


تعتبر نوع من الحلويات الشرقية اشبة بالبسيمة مع اختلاف اضافة المهلبية
المقادير
كوب زبدة
ثلاثة ارباع كوب سكر ناعم
كوب دقيق
2 بيضة + فانيليا
ثلاثة ارباع كوب جوز هند
معلقة صغيرة باكينج بودر
شربات (شيرة)
مهلبية تقيلة شوية
مقادير المهلبية
كوب ونصف حليب عليهم 2معلقة كبيرة نشا وسكر حسب التحلية وفانيليا كلة على البارد ثم توضع على النار مع التقليب المستمر حتى نحصل على قوام سميك ونرفعها من النار ونغطى الوجة بالنايلون حتى لا تتكون قشرة ونتركها تبرد تماما

طريقة العمل
نخفق الزبدة مع السكر ثم البيض والفانيليا ثم الدقيق والبودر وجوز الهند الى ان نحصل على خليط يشبة عجينة الكيك


نقسم العجينة الى الثلت واثلثين نفرد الكمية الاكبر فى صينة الفرن والكمية الاخرى نضعها فى كيس لتزين الوجة

نفرد المهليبة فوق الخليط مع عدم الوصول للاطراف

نبدأ بعمل خطوط فوق المهلبية بباقى الخليط

ثم بالعكس وطبعا التزين حسب الرغبة

ندخلها فرن حار الى ان تاخذ اللون الذهبى من الاطراف نشغل الشواية ثانية واحدة علشان تاخد لون ذهبى من فوق واول ما تطلع تسقى بالشربات الساخن
ودة شكلها بعد التقطيع

ملاحظين المسام زى البسيمة وهنا شكلها من فوق

وتقدم بالهنا دة الشكل النهائى

تعليقات