
النهاردة هنشرح طريقة تخليل الليمون والزيتون فى المنزل بطريقة سهلة
طريقة العمل
الاول هنا دة الليمون
يا دوب نسلقة نصف سلق فى ماء وبعدين ننقعة كام يوم ونغير علية المية
بعد ما شقيتة كلة انقعة فى ماء وملح لمدة اسبوع مع مراعاة تغير الماء مرتين فى اليوم لكى نتخلص من المرارة
اقرا ايضاعمل سجق بلدى شرقى بالصور والخطوات
لعمل الخلطة نحتاج الى
حوالى كيلو ليمون اخر مقشر ومنزوع البذور
كيس ملح
شطة حمراء مفرومة
فصين ثوم
عودين كرفس ان وجد او كسبرة
وهكذا الى ان ننتهى
نحضر وعاء الخلاط ونضع الشطة الحمراء والثوم والكرفس او الكسبرة والليمون ونملاة بالماء ونخلط
الى ان نحصل على عصير ليمون بالمكونات السابقة نسكب فية الملح
ونقلب ثم نسكبة على الزيتون فى البرطمانت حتى تمتلئ
ونضع على الوجة زيت لحفظة وتغلق البرطمانات وتوضع على صينية فى المطبخ لانة ممكن يفور شوية فى الاول يترك الى ان يتخلل لمدة لا تقل عن 15 الى 20 يوم ويقدم بالف هنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق