
دى تورتة بمناسبة مرور 14 سنة على زواجى والحمد لله احلى 14 سنة فى حياتى ♥
قلت اعملها بفكرة جديدة وهى شكل الكيك من الداخل زى السويسرول بالضبط
الطريقة
اولا نعمل قاعدة للتورتة عبارة عن ديسك كيك اسفنجى انا عملتة ولونتة باللون الموف
مقاديره كالتالى
نصف كوب سكر بودرة +نصف كوب بيض + نصف كوب دقيق + معلقة صغيرة بودر+ معلقة كبيرة ماء مغلى
نخفق السكر مع البيض والفانليا وعصرة ليمون والماء المغلى الى ان يهش نضيف اللون ثم نخلط الدقيق مع البودر ونقلبة بخفة ونضعها فى صينة مقاس 24 مبطنة بورق زبدة
وتخبز فى فرن حار ربع ساعة او اقل حسب الفرن وتترك جانبا
لتحضير قلب التورتة نحتاج الى مقدار ونصف من خليط السويسرول
عبارة عن
كوب ونصف دقيق + 6 بيضات وفانليا + كوب سكر بودرة + معلقة صغيرة باكينج بودر + معلقة ماء كبيرة
ونعملة بنفس فكرة خلط الكيك الاسفنجى
نقسم الخليط على 2 صينية مربعة او مستطلية مبطنة بورق زبدة وندخلها الفرن 8 دقائق فقط يا دوب علشان ما تنشفش
يارب تكون الفكرة وضحت وهكذا مع باقى الشرائح ندهن كريمة ونمسك الشريحة ومن مكان ما انتهت اول واحدة نبدا بلف التانية وهكذا
تعليقات
إرسال تعليق