القائمة الرئيسية

الصفحات

أسهل طريقة لعمل تورتة موس الشيكولاتة بالتفصيل والصور للشيف منوس ننوس


المقادير على 3 مراحل
مقادير الطبقة الاولى الديسك
عبارة عن كوب دقيق + كوب كاكاو خام + ومعلقتين سكر بودرة + كوب ماء + نصف كوب زبدة مذابة + ربع معلقة صغيرة باكينج بودر


طريقة العمل
نسيح الزبدة ونخلطها على خليط الدقيق والكاكاو ونعجن بالماء

نحصل على كرة متماسكة بهذا الشكل

نفردها فى صينية تشيز كيك متحركة الجوانب وتخبز فى الفرن خمس دقايق فقط

ودة شكلها بعد ما استوت

نتركها تبرد فى الثلاجة على ما نعمل الطبقة الثانية
مقادير طبقة الموس
كوب ونصف كريمة خفق سائلة
كوب شيكولاتة قطع او مبشورة
كوب إلا ربع ماء
كوب حليب بودرة
3 معالق كريم شانتى بودرة

طريقة العمل
نخلط الحليب البودرة مع الماء ونسخنة فى الميكرويف

ثم نضيف الشيكولاتة ونقلبة فيها لغاية ما تسيح وممكن على البوتجاز

لنحصل على خليط شيكولاتة بهذا الشكل

نخفق الكريمة السائلة مع بودرة الكريم شانتى

وبكدة يكون عندنا خليط كريمة وخليط شيكولاتة

نبدأ نسكب الشيكولاتة على الكريمة ونقلب برفق

الى ان نحصل على خليط موس رائع
نسكبة فوق الديسك اللى عملانة وحطة تانى فى الثلاجة

مقادير الطبقة الاخيرة صوص الشيكولاتة
عبارة عن كوب شيكولاتة خام ومعلقتين لبن مكثف محلى ومعلقتين حليب عادى وممكن تحتاجى تزودى حليب تانى الى ان تصلى للسمك المطلوب
نسيح الشيكولاتة ونخلطها مع باقى المكونات


الى ان نحصل على صوص خطير

يصب فوق الموس وتوضع فى الثلاجة ليلة كاملة

ودة شكلها بعد ما جمدت

وتقطع وتقدم بالهنا روعة بجد
وده شكل قطعة مثلثة من التورتة
بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم

تعليقات