القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل ايش ايلاف (رز بخلطة لحم وصنوبر) وصفة تركية بالصور لمنوس


دة طبق من الاكلات التركية بس سهل جدا ولذيذ
عبارة عن رز بسمتى وصنوبر وزبيب وكرات كفتة او ممكن تتعمل بمكبات كبدة صغيرة يعنى نستبدل اللحم بالكبدة حسب الرغبة

المقادير والمكونات
رز بسمتى
صنوبر حوالى ربع كوب
طماطم مكعبات
وبصلة مكعبات
وربع كوب زبيب
وبهارات مشكلة وملح وفلفل وقرفة
كرات من الكفتة تتبل بملح وفلفل وبصلة مبشورة وتدعك جيدا وتكور كرات متوسطة


طريقة العمل
نضع معلقتين سمنة على النار ونحمر كرات الكفتة

ونشيلها فى طبق على جنب وفى نفس الحلة نحمر الصنوبر والزبيب

ثم ننزل بالطماطم والبصل ونقلبة تشوحيه كدة مع القرفة وبهارات اللحم

ثم نضع كرات اللحم ونقلب

ثم نضيف الرز المغسول بدون نقع ونضيف شوربة اذا توفرت او ماء كل كوب رز ياخد كوبوربع ماء بالنسبة للرز البسمتى

ونتركة يتشرب الماء ونخفض النار ونتركة نصف ساعة يستوى على نار هادئة ويقدم بالهنا لذيذ جدا والمميز فية الزبيب والصنوبر
بالهنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم

تعليقات