طريقة التورتة دى مختلفة شوية عن الطرق السابقة بس طبعا ممكن تعتمدوا اى طريقة من الطرق اللى انا شرحتهم قبل كدة انا بس بنوع لكم فى المقادير والطرق لتناسب جميع الاذواق
المقادير
على مرحلتين
اولا مقادير المرحلة الاولى
اقل من نصف كوب دقيق الكوب هو المج العادى بتاع الشاى اللى فى الصورة
6 بيضات + فانيليا وعصرة ليمون
ثلاثة ارباع سكر ناعم الحبيبات
معلقة كبيرة محسن جيل
ربع اواقل بشوية ماء عادى
هنا بقة نحضر الكريم شانتى انا هشرح لكم بالتفصيل عمل كريمة متماسكة وهشة فى نفس الوقت .. كتير سألونى عليها
هنا مثلا نضع 2كوب بودرة كريمة خام + 2 كوب سكر بودرة ناعم جدا ونخلطهم
نلاحظ شكلها كانها سايحة وبتلمع طبعا كدة لسة نزود ماء بس قطرات ونخفق كل ما زودنا الخفق كل ما ثقلت وهشت اكتر
هنا ابتدت الكريمة تهش بس ثقيلة جدا اضيف تانى نقط ماء مثلج والماء افضل بكتير من الحليب عن تجربة هنا شكلها النهائى الجاهز للاستعمال
يارب تكون الصورة وضحت والشرح سهل نكمل على بركة الله
بعد ما قسمت التورتة الى نصفين نضع طبقة من الكريمة وممكن اضافة اى فواكة حسب رغبتكم او مكسرات
ونضع الطبقة التانية من الكيك وهنا انا لونت الكريمة الى اجزاء وهاشكلها على شكل بوكس هدية هغلف التورتة بالكريمة من الجوانب فقط باللون الاصفر
اة نسيت اقولكم انا بحط التورتة على طبق التقديم وازينها بس بشرط اقطع قطع من ورق الزبدة واضعة على الاطراف تحت التورتة لكى نحافظ على نظافة الطبق وفى الاخر نسحبهم برفق
ثم اغلف التورتة من فوق باللون البينك وانزل بيهم على الجوانب كانة غطاء العلبة
هعمل بقى وردات بلدى بالقمع هنا عملت احمر فى ابيض من الاطراف وعلشان نعمل الاطراف بالابيض نضع فى الكيس كمية بسيطة من الكريمة البيضاء ونمسحها فى الكيس كلة ونفتح الكيس نضع فى الوسط اللون الاخر الاحمر مثلا
تعليقات
إرسال تعليق