هنا دى تورتة عليها ادوات ميك اب يارب تعجبكم
طبعا سبق كذا مرة وشرحت طريقة الكيك الاسفنجى بدقيق الاسبونج
هنا انا استعملت 2 كيك واحدة فانيليا وواحدة شوكليت مقاس 28
طريقة الكيك بدقيق الاسبونج للعلم للصينية الواحدة
نصف كيلو دقيق اسبونج ابيض او كاكاو
6 بيضات وفانليا ومعلقة محسن جيل
نصف كوب ماء فقط لا غير
طريقة عمله
نخلط كلة على بعضة فى العجان لمدة لا تقل عن 10 دقائق
الى ان يتضاعف حجمة
هنا شكل الكيك الابيض والكاكاو
انا عملتة قبله بيوم وغلفتة بالنايلون واستعملتة تانى يوم
وهنا دى سكينة لتسوية جوانب التورتة بالجناش و2 قاعدة نفس مقاس الكيك علشان نعمل حواف حادة للكيك (شارب ايدج)
مقسم كل كيك الى طبقتين او 3 حسب الرغبة ونحشى كريم شانتى او اى حشو تحبوة حسب الرغبة طبقات متبادلة طبقة كاكاو وطبقة ابيض بالشكل دة
أضغطى على الوصفة التالية (طريقة تحضير جناش الشيكولاته بالصور)
وانا هنا عملتة مقدار كريمة خفق لمقدار ونصف شيكولاتة خام
وانا هنا عملتة مقدار كريمة خفق لمقدار ونصف شيكولاتة خام
هنا طبعا انا حطيت الكيك على قاعدة والقاعدة التانية غلفتها بالنايلون علشان استعملها على الوجة فوق نضع طبقة وفيرة من الجناش
ونساوى السطح ثم نضع البورد المغلف بالنايلون ونملا كل الجوانب بالجناش الى ان تصبح بهذا الشكل والسكينة دى بتساعد كتييير
هنا غلفتها كلها بالجناش لغاية حروف البوردين اللى فوق واللى تحت كدة بنحصل على كيك متساوى الجوانب وبحواف حادة بالشكل دة نضعها فى الثلاجة تتماسك
بالشكل دة والروج وطلاء الاظافر بنثبتة على التورتة بعود خشبى انا هنا ما استعملتش cmc وهى بودرة خاصة للمجسمات علشان تنشف ما استعملتهاش لان الاشكال مش كبيرة وسهل تتثبت بعو خشبى ومش هاتقع
وبالهنا والشفا
تعليقات
إرسال تعليق