دى تورتة اسفنجية بعجينة السكر او الفندان كنت عاملاها لاولادى فى المدرسة فى يوم Fun Day ,وعملت عليها شعار او لوجو المدرسة مدرسة الفرير وحرف الA, S
اختصار لاسم المدرسة اغسطينيس سكول الفرير وعملتها بتقنية البازل وهاشرح ليكم كيفية الطريقة
المقادير
نصف كيلو دقيق اسبونج فانيليا
6 بيضات + فانيليا وعصرة ليمون
نصف كوب ماء عادى
معلقة محسن جيل ان وجدت
طريقة العمل
نخفق جميع المقادير مع بعض حوالى عشر دقائق الى ان نحصل على خليط ابيض هش
نبطن صينية فرن مستطيلة بورق الزبدة ونصب فيها الخليط
تخبز فى فرن حار مدة نصف ساعة بالشكل دة
نتركها تبرد كويس وهنا دة لوجو المدرسة انا شفيتة على ورق زبدة بحجم مناسب للتورتة
وهنا قسمت التورتة نصفين وقومت بحشوها بكريم شانتى وفاكهة وغلفتها من الخارج بكريمة الزبدة
عبارة عن 2 كوب زبدة 3 كوب ايسنج شوجر
وربع او اقل كوب من الحليب وفانيليا
نخفقهم مع بعض الى ان نحصل على كريمة زبدة رائعة نغلف بيها التورتة من الخارج
ثم نفرد عجينة السكر بحجم اكبر من التورتة
ونضعها على التورتة ونساوى الاطراف والزيادات بالشكل دة
هنا دى تقنية البازل يعنى بنقص كل جزء زى المكعبات ونجمعهم مع بعض
هنا فرد القاعدة من الفندان واخدت الشكل وضغطت علية باداة الحفر علشان اطبع الشكل تحت على الفندان
بالشكل دة
ثم نقص الشكل ونحدد ايضا مكان حرف الS,A
بالشكل دة
وانا بستعمل فى القص سكينة البيتزا سهلة فى التعامل نلزق الشكل على التورتة بالCMC
وهى عبارة عن بودر ندوب ربع معلقة صغيرة فى ربع كوب ماء ونستعملها كمادة لاصقة وهى مادة خاصة بعجينة السكر لعمل المجسمات
هنا خلطت لونين اصفر وبنى مع بعض ولفيتهم مع بعض علشان احصل على شريط مموج
نفردة ونقصة الى شريط ونلفة حول اللوجو
ونبدأ فى فرد اللون الاصفر والازرق ونضع نفس الورقة ونمشى على الحرف ونقص وهنا من قريب شكل العلامات اللى عملتها على القاعدة علشان الزق عليها الحروف
بالشكل دة
وحددت كل حرف بلون الحرف التانى
وقصيت كلمة Fun Day بفندان احمر وقلوب حمراء بالشكل دة يارب اكون قدرت اوضح الشغل ووالحمد لله عجبتهم جدا فى المدرسة واكلوها بالف هنا
مع تحياتى
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق