المقادير
كيلو دقيق
معلقة صغيرة ملح
ماء فاتر للعجن
طريقة العمل
نخلط جميع المكونات مع بعض الى ان نحصل على عجينة طرية ومتماسكة
وهنا دة شكل العجينة
هنا كيلو الدقيق بيعمل 4 فطيرات
بس انا عملت كيلو إلا ربع = 3 فطيرات
ندهنهم زيت كويس ونغطيها بالنايلون ونتركها ترتاح
هنا مكونات الحشو طماطم وفلفل وزيتون وجبنة شيدر وجبنة موزاريلا
نفرد كرة من العجين على زيت مع زبدة على طاولة كبيرة
ونشدها من جميع الاطراف باليد الى ان تصبح رقيقة
نقطع من الاطراف بعض من الزوائد من العجين وندهن الفطيرة كويس بخليط الزبدة والزيت ونضع الاطراف اللى قصيناها فى المنتصف
ونضع جزء من الحشو فى المنتصف
ونطوى باقى اطراف الفطيرة مع الدهان بين الطبقات
ونشيلها ونضعها فى صينية الخبز ونضع باقى الحشو فوق
نخفق بيضة مع نصف كوب حليب وملح وفلفل اسمر ونصب منها فوق الفطيرة وندخلها الفرن مدة عشر دقايق الى ان تصبح بهذا الشكل
وطبعا لكم حرية الاختيار فى نوع الحشو
بألف هنا
منوس ننوس
منى عبد المنعم
تعليقات
إرسال تعليق