دى تورتة اسبونج الجديد فيها شكلها من الداخل مختلف على شكل سويسرول طولى هاشرحها بالتفصيل سهلة وظريفة
نصف كيلو دقيق اسبونج شيكولاتة
نصف كيلو دقيق اسبونج فانيليا
لكل نصف كيلو نحتاج الى
6 بيضات +فانيليا
نصف كوب ماء عادى
معلقة محسن جيل
طريقة العمل
نخفق مقدار الاسبونج الابيض مع البيض والفانيليا والماء
ونقسمة الى 2 صنية دائرية مقاس 26
هانستعملها كقاعدة من تحت وغطاء من فوق
ثم نخفق المقدار الشيكولاتة ونصبة فى 2 صنية مربعة
بالشكل دة
وهنا دة شكلهم بعد السواء مش بتاخد فى الفرن اكتر من عشر دقائق فقط لانها صوانى قصيرة الحافة كمية صغيرة فى الفرن
وهنا دى الشيكولاتة هانقسم كل صنية الى 2مستطيلات بهذا الشكل عرض المستطيل هايكون هوة ارتفاع التورتة
كدة هايكون عندنا 4 مستطيلات هاضع كريمة على كل مستطيل انا هنا عملت ميكس بين الكريم شانتى والباسترى كريم
هانمسك كل مستطيل هنلفة زى السويسرول بس بحذر وكل ما نخلص شريحة نضع امامها الشريحة الثانية ونكمل لف وهكذا الى ان ننتهى من 4 مستطيلات
نحضر قاعدة من الكيك المدور ونضع عليها كريمة ونوقف الاسطوانة الكبيرة دى بتاعة السويسرول ومن فوق كريمة ونضع الدائرة التانية بالشكل دة
يارب الصورة تكون وضحت المقصد
هنا لو ملاحظين فى جزء باين من الدائرة هنعتبر الدائرة دى بورد ونغلف التورتة كلها بالكريمة من الجوانب ومن فوق ونعمل حواف حادة للكيك
هنا بالشكل دة فى صورة نسيت اصورها وهنا انا لونت الكريمة
وهنا انا رسمت بالاكياس بدون اقماع بالشكل دة وشايفين شكل التغليف
وهنا شكلها من الجوانب
وهنا علشان تتخيلو الشكل الداخلى ويوصل مقصدى من الكلام دة شكلها من الداخل
ودة شكل قطعة من التورتة
يارب اكون قدرت اوضح الفكرة وبالف هنا
مع تحياتى
منوس ننوس
منى جاد
تعليقات
إرسال تعليق