القائمة الرئيسية

الصفحات

فطيرة أو صفيحة اللحم اللبنانية بالصور والخطوات والتفصيل للشيف منوس ننوس



المقادير
على مرحلتين المرحلة الاولى
2كوب دقيق
2كوب الاربع ماء دافئ
2معلقة كبيرة خميرة جافة
2 معلقة كبيرة لبن بودرة مجفف
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة سكر

طريقة العمل
نخلط المقادير مع بعضها بالويسك او المضرب اليدوى يعنى مجرد خلط عادى بتكون سايلة بالشكل دة
نتركها تخمر زى لقمة القاضي كدة
نيجى لمقادير المرحلة التانية
لما الخليط يخمر بالشكل دة نضيف إليه
بيضة 
ثلث كوب زيت 
3 كوب دقيق
ونخلط
ملاحظين ممكن العجين يكون مشبط شوية يعنى بيلزق مفيش مشكلة خالص نرش رشة بسيطة دقيق لغاية ما تضبط بالشكل دة
نتركها 5 دقائق تخمر على ما نحضر الحشوة 
للحشو نحتاج الى
لحم مفروم 
ملح وفلفل اسمر وبهارات
بصلة +طماطماية + فلفلة خضراء نضربهم فى الكبة ونضيفهم على اللحم
 بالشكل دة
نقسم العجين الى كرات متوسطة بهذا الشكل وتوضع على صاج فرن مدهون زيت او مبطن بورق زبدة
هنا شكل العجين بعد ما اختمر
وهنا نقسمة الى كرات
نفرد الكرات الى دوائر باليد ونضغط بالاصابع بهذا الشكل
ناخذ كمية مناسبة من اللحم المتبل وتوضع فوق العجين مع الضغط عليها
ولو متاح جبن موزايلا او اى نوع ممكن اضافتة بهذا الشكل وتوضع فى الفرن حوالى نصف ساعة وممكن نستبدل اللحم بالزعتر او بالجبن حسب الرغبة
وتقدم بالهنا
مع تحياتـــي منوس ننوس
منى جاد
فطيرة أو صفيحة اللحم اللبنانية بالصور والخطوات والتفصيل للشيف منوس ننوس

تعليقات