القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل دجاج مخلى مشوي على الجريل بدون فرن بالصور والخطوات للشيف منوس ننوس


هنا انا عملت الطبق دة بالدجاج المخلى جلد وعظم لكن طبعا ممكن بقطع دجاج كاملة بدون خلى
طريقة عمل دجاج مخلى مشوي على الجريل بدون فرن بالصور والخطوات للشيف منوس ننوس
هنا التتبيلة عبارة عن فى وعاء الخلاط نضع بصلة كبيرة مقطعة مع حبة واحدة طماطم مع واحدة فلفل اخضر وعصير ليمون وورقتين لورة (غار) وفصين حبان


ونزود كوب ماء ونضرب الخلطة دى كلة
فى وعاء النقطع في بولة عميقة نضع بابريكا وثوم بودرة وبصل بودرو وفلفل وملح طبعا حسب كمية الدجاج

نصفي خليط عصير البصل على البهارات دى

بالشكل دة ونزود نصف كوب لبن رايب او زبادى ونخلطهم كويس

وننقع فيهم الدجاج اقل شئ ساعة

نحضر جريل او حتى طاسة تيفال كبيرة وعميقة

نضع قليل من الزيت فى الجريلة ونضعها على النار على نار عالية ونضع الدجاج بدون الخلطة ياخد صدمة او تلسيعة من الجانبين

بالشكل دة

ولما نوصل للمرحلة دى نصب خليط التتبيلة عليها ونغطيها ونتركها تستوي تماما

وهنا شكلها بعد ما استوت ولتعزيز طعم الشواء نضع قطعة صغيرة من الفحم على عين البوتجاز تسخن تكون زى الجمرة وناخدها نضعها فى قطعة فويل فى منتصف الدجاج ونضع ربع معلقة صغيرة زيت او سمن فوق الفحمة ونغطى مباشرة علشان تاخد طعم الشواء

وتقدم بالهنا مع تحياتى
منوس ننوس
منى جاد

تعليقات